Мед Атлант

Шмигаль пояснив, чому з лікарень Франківщини виписують пацієнтів із симптомами COVID-19

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль в інтерв’ю Фокусу підтвердив: в лікарнях трапляються випадки, коли пацієнтів з ковідом виписують додому з кисневою недостатністю.

“В Україні близько 90% ліжкомісць забезпечені подачею кисню. Але вірус поширюється не завжди рівномірно. Якщо ми говоримо, що в Україні зайнята третина місць з киснем, то в Івано-Франківській області, в “червоній зоні”, — усі. У такому випадку лікарі в першу чергу надають місця тим, у кого життя залежить від подачі кисню. Якщо ж загрози життю немає, але залишаються симптоми, то виписують, щоб звільнити місця для важких пацієнтів. Лікар, приймаючи рішення про виписку, знає, що за кожного пацієнта несе відповідальність. Якщо ж для полегшення ситуації або реабілітації в домашніх умовах необхідний кисень і в цьому допомагають волонтери, низько вклоняюся. Але це не означає, що медики не зробили все, щоб врятувати людину”, – зазначив прем’єр.

Шмигаль також зазначив, що сьогодні в Україні понад 6 тисяч апаратів ШВЛ, з них зайняті 600-700, і ніколи ця кількість великою не була, тому що виявилося, що більш ефективний засіб для людини з пневмонією — кисневі концентратори. З 66 тисяч ліжкомісць для хворих на COVID-19 майже 60 тис\яч ми забезпечили киснем.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...