Мед Атлант

У Лисецькій лікарні хворі на ковід з різних районів області

Впродовж другого березня найбільше людей захворіло в Івано-Франківську – 145. За словами начальниці управління охорони здоров’я Марії Бойко, у міських лікарнях і надалі немає місць, тому хворих на коронавірусну інфекцію госпіталізують до районних медзакладів.

Однак, стверджує чиновниця, пацієнтів у коридорах медзакладів Франківська вже немає, інформує Суспільне Карпати.

Завідувачка терапевтичного відділення Лисецької районної лікарні Христина Шпіляревич показує палати для хворих на СOVID-19. Загалом у медзакладі для таких пацієнтів облаштували 160 ліжко-місць. Зараз усі вони зайняті жителями різних районів Прикарпаття.

“З них – Тисменицький, Тлумацький, Надвірнянський райони. Навіть є Калуський. Часом тяжко, бо привозять важких хворих. Ми спершу лишаємо їх хоч десь, а потім, коли з’являються місця, міняємо”, – розповідає Христина Шпіляревич.

Прикарпатка Марія Олійник зараз перебуває на стаціонарному лікуванні у Лисецькій районній лікарні. Жінка каже, проблем із госпіталізацією у медзаклад не було: “За нами доглядають. Вночі, коли кличемо, лікарі приходять. Рятують нас, чим можуть. Зараз вже краще почуваюся. Була дуже хвора. Вже пішла на поправку”.

Лікують хворих у двох корпусах. Станом на сьогодні, тяжкохворих пацієнтів – 11. Генеральний директор Лисецької центральної районної лікарні Тарас Скоропад розповідає, що серед основних проблем у медзакладі – відсутність кисневої станції та деяких медикаментів для хворих на СOVID-19.

“У нас є проєктно-кошторисна документація, і нам потрібні кошти для того, аби поставити кисневу станцію. Друге питання – це проблема із ліками. До нас поступають хворі різного віку, з різною патологією, які потребують специфічного лікування. Це треба вирішити на рівні держави”, – зазначив Тарас Скоропад.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...