Мед Атлант

На Євробачення не допустили пісню від Білорусі

Європейська мовна спілка ухвалила рішення не допустити до участі в конкурсі Євробачення-2021 пісню «Я навчу тебе» гурту «Галаси ЗМєста», що мала представляти Білорусь.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в заяві, опублікованій на сайті конкурсу.

Після подання Білоруссю пісні на участь у конкурсі кілька днів тому Європейська мовна спілка (EBU) уважно вивчала пісню, щоб переконатися, що вона відповідає правилам конкурсу.

EBU дійшла висновку, що пісня «ставить під сумнів неполітичний характер» конкурсу Євробачення, та просить заявника подати змінену версію або нову пісню, або ж він буде дискваліфікований з Євробачення-2021.

«Ми звернулися до телекомпанії БТРК, яка відповідає за виступ Білорусі на Євробаченні, щоб повідомити їм, що пісня в теперішньому форматі не може брати участі у конкурсі», – йдеться у повідомленні.

Крім того, телекомпанію БТРК попросили вжити всіх заходів, щоб подати змінену версію або нову пісню, що відповідатиме правилам проведення конкурсу.

Як повідомлялося, Євробачення-2021 відбудеться у Роттердамі (Нідерланди). 18 травня відбудеться перший півфінал, 20 травня – другий, 22 травня – фінал.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...