Мед Атлант

У Карпатах припинили пошуки туриста-лижника, який загубився ще 14 лютого. Його так і не знайшли

Рятувальники на Закарпатті 5 березня припинили пошуки лижника-туриста з Києва, який разом із другом, якого вдалося знайти, загубився в ніч на 14 лютого у районі гори Гемба у Карпатах.

Про це hromadske повідомила речниця ДСНС у Закарпатській області Наталія Батир.

Оперативні пошуки відбуваються впродовж трьох діб, а далі пошукові операції з залученням всієї можливої техніки та людей здійснюються упродовж семи днів. Надалі керівництво Держслужби з надзвичайних ситуацій вирішує, чи продовжувати пошуки, нагадує речниця.

«Наші пошуки тривали майже місяць, результату це не дало. Не з’ясували ні де були сліди заблукалого лижника, ні де він безпосередньо перебуває, ні тіла, ні самої людини. Тому пошуки припинили», — пояснила Наталія Батир.

Наразі турист вважається зниклим безвісти. Також у ДСНС зазначили, що пошуки відновлять, коли зійде сніговий покрив.

Нагадаємо, двоє киян заблукали в ніч із 13 на 14 лютого поблизу села Березники на схилі гори Гемба під час катання на лижах. 14 лютого рятувальники знайшли одного туриста у задовільному стані здоров’я.

Під час пошукової операції групи обстежили схили, підніжжя та хребти гір Жид Магура, Мала Гемба та Гемба. Крім того, до пошукової операції залучали гелікоптери.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...