Мед Атлант

Українських релігійних лідерів щепили проти COVID-19 залишковими дозами вакцини AstraZeneca

16 березня 2021 року в київському Мистецькому арсеналі залишковими дозами вакцини AstraZeneca (Covishield) щепили декілька українських релігійних діячів.

Власним прикладом долучитися до вакцинації вірян закликали Верховний Архієпископ Києво-Галицький, Глава Української Греко-Католицької Церкви (УГКЦ) Святослав (Шевчук) та Архімандрит Михайлівського Золотоверхого монастиря Лаврентій (Живчик) (Православна Церква України).
Немає жодних релігійних підстав, щоб відмовлятися від вакцинації, – зазначив Блаженніший Святослав на брифінгу після щеплення.
Він підкреслив, що отримав саме залишкову дозу вакцини, та подякував за таку можливість захиститися від COVID-19. Глава УГКЦ також закликав українців слухати поради сімейних лікарів та перевіряти джерела інформації про коронавірусну хворобу.
Архімандрит Михайлівського Золотоверхого монастиря Лаврентій також вказав на те, що церква не заперечує вакцинацію: «Церква не заперечує, а приймає вакцинацію, як один із способів, щоб подолати, або принаймні обмежити поширення цієї страшної хвороби».
В свою чергу, Головний Рабин міста Києва Маркович зазначив: «Господь послав нам вакцинацію. Господь послав нам ліки від хвороби. Обов’язково потрібно скористатися цим і бути здоровим».
Нагадаємо, 11 березня Міністр охорони здоров’я Максим Степанов підписав наказ №443, відповідно до якого на першому етапі вакцинації залишковими дозами вакцини можна щепити пріоритетні групи ризику з наступного етапу. Якщо вакцинувати представників визначених груп із другого етапу неможливо, для популяризації вакцинації рекомендується залучати публічних та громадських діячів, зокрема лідерів і представників релігійних організацій.
 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...