Мед Атлант

На Прикарпатті затримали серійника, який обкрадав офіси. ФОТО

Поліцейські Івано-Франківщини викрили зловмисника, який спеціалізувався на обкраданні офісів. Встановлено причетність його до щонайменше п’яти таких крадіжок на території області. Поліцейські затримали зловмисника за «гарячими слідами» після вчинення чергової крадіжки. За цим фактом розпочато кримінальне провадження та встановлюються усі обставини події.

 18 березня до Богородчанського відділення поліції звернувся 66-річний місцевий мешканець. Чоловік повідомив, що до його офісного приміщення проникла невідома особа і викрила техніку.
На місце події негайно виїхали співробітники карного розшуку, слідчо-оперативна група та експерти-криміналісти.
Поліцейські розпочали розшукові заходи, опитали можливих свідків, відпрацювали записи з камер відеоспостереження, які знаходилися поблизу, встановили автівку та визначили приблизний маршрут пересування зловмисника. За деякий час співробітники карного розшуку обласної поліції у співпраці з колегами Богородчанського відділення поліції та патрульними поліцейськими зупинили і затримали підозрюваного. Йдеться про 48-річного мешканця Івано-Франківська.
В транспортному засобі, на якому пересувався злодій, поліцейські виявили та вилучили викрадену техніку і знаряддя вчинення злочинів.
Чоловік уже раніше неодноразово притягався до кримінальної відповідальності за вчинення корисливих злочинів.
Правоохоронці встановили причетність зловмисники до вчинення щонайменше п’яти крадіжок з офісних приміщень на території Івано-Франківщини. Наразі поліцейські встановлюють причетність підозрюваного щодо вчинення аналогічних злочинів на території сусідніх областей.
Встановлено, що до офісів зловмисник проникав шляхом пошкодження замка вхідних дверей або підбором ключів.
Чоловік викрадав комп’ютерну техніку, гроші та цінні речі. Поліцейські перевіряють, чи мав він спільників.
Зловмисника слідчі затримали в порядку ст.208 КПК України. Вирішується питання про повідомлення йому про підозру за ч. 3 ст. 185 (Крадіжка, поєднана з проникненням в житло чи інше приміщення) Кримінального кодексу України. Невдовзі суд обере йому запобіжний захід – тримання під вартою.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...