Мед Атлант

Наймолодшій було 23, найстаршій — 90. У лікарнях Прикарпаття розповіли про смертність від COVID

За минулу добу на Прикарпатті підтвердили 12 летальних випадків з діагнозом “коронавірусна інфекція”. Померли п’ятеро жителів Тлумацького району, двоє — з Івано-Франківська, по одному жителю з міст Коломия і Калуш, а також з Рожнятівського, Калуського і Тисменицького районів.

Яка ситуація із заповненістю та летальністю у лікарнях, Суспільне Карпати з’ясувало у декількох медзакладах області.

“Наймолодша померла – дівчинка 23 роки”, — головний лікар Коломийської ЦРЛ

Станом на ранок 22-го березня в Коломийській центральній районній лікарні перебувало 147 пацієнтів, хворих на COVID-19. З них вісім – у реанімації. Про це повідомив керівник лікарні Андрій Кошкін.

Також у медзакладі зараз лежать троє дітей віком від семи до 12 років. У трьох з них підтверджений діагноз COVID-19, ще одна дитина очікує на результати тесту.

“За минулий тиждень до нас поступило 55 пацієнтів. Померли 17 людей. В суботу в нас померла одна дівчинка — 23 роки. Вона мала супутню вроджену патологію. Минулого тижня медсестра померла — 54 роки. Сьогодні померла 40-річна жінка. Як правило, помирають люди 60+, але є винятки, коли відходять молодші”, – розповів Андрій Кошкін.

“Померлий півтора місяця лежав у реанімації”, — керівник Надвірнянської ЦРЛ

Керівник Надвірнянської центральної районної лікарні Сергій Ємельянчук повідомив, що протягом останніх трьох днів у медзакладі помер один пацієнт.

“Це чоловік 46 років. Він півтора місяця лежав у нас в реанімації. Мав цукровий діабет і ожиріння. Молодших померлих у нас не було”, – зауважив Сергій Ємельянчук.

Станом на ранок 22-го березня у Надвірнянській ЦРЛ перебувало 106 пацієнтів, 70 з них — на кисневій терапії. Шестеро пацієнтів мають від’ємний результат ПЛР-тесту. У 97-ми хворих COVID-19 підтверджений. Зараз у закладі вільні 40 ліжко-місць для хворих з коронавірусною інфекцією.

“В нас померла жінка з 31-го року”, — гендиректор Косівської ЦРЛ

У Косівській центральній районній лікарні зараз лікуються 109 пацієнтів. Кількість хворих поступово зменшується, каже керівник закладу Дмитро Микитюк. Раніше тут перебувало понад 115 людей із підтвердженою коронавірусною інфекцією.

Зменшилася і кількість хворих, які потребують кисневої терапії.

“Зараз вже легше, ніж було. Але це лише тенденція до спаду. Говорити про спад можна буде, коли в лікарні перебуватиме менше ста пацієнтів. Щонайменше тиждень ми маємо за цим спостерігати, аналізувати”, – говорить Дмитро Микитюк.

Станом на ранок у лікарні перебуває одна дитина віком до трьох років з підозрою на COVID-19.

Протягом вихідних у Косівській ЦРЛ померла одна людина.

“У суботу в нас померла жінка з 31-го року, тобто їй було 90 років. У неї і супутня патологія була, і позитивний тест”, – розповідає Дмитро Микитюк.

“Протягом останньої доби ніхто не помер”, — головний лікар Тлумацької ЦРЛ

Протягом минулої доби в Тлумацькій районній лікарні, що на Прикарпатті, не померло жодного пацієнта з діагнозом COVID-19. За минулі вихідні тут зафіксували п’ять смертей від коронавірусної інфекції. Про це повідомив керівник медзакладу Іван Бойчук.

“У пік захворювання найбільше помирало 2-3 людини на добу. Помирають, зазвичай, люди старшого віку. Найважче переносять хворобу і найчастіше з летальними випадками — люди із зайвою вагою, цукровим діабетом, серцево-судинними захворюваннями та перенесеним інфарктом. Померлих молодого віку станом на сьогодні в нас, на щастя, не було”, — розповів Іван Бойчук.

Зараз у медзакладі перебуває 92 людини з підтвердженою коронавірусною інфекцією. Серед них – 34 кисневозалежні. В реанімації на СІПАП-апаратах знаходяться шестеро людей.

“Останніми днями в нас перебуває 95-96 людей. І той пік – 120 і більше людей у лікарні – протягом останнього тижня поступово зменшується”, – зауважив Іван Бойчук.

До слова, всього від початку пандемії в Івано-Фанківській області зафіксували 1 561 летальний випадок.

Читайте також: Ушпиталений із COVID-19 військовий капелан із Прикарпаття закуповує ліки для пацієнтів.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...