Мед Атлант

“Як у найгіршому селі”: франківці скаржаться на дороги в місцевих дворах

Іванофранківці скаржаться на стан доріг на вулицях Товарна, Київська, Каменярів та Вовчинецька. Жителі однієї з цих вулиць почали збирати підписи. Вони звернуться до міського голови з вимогою відремонтувати шлях.

Майже 15 років не робили ремонт дороги у дворі на вулиці Вовчинецька, 122 і Каменярів. Франківець Іван Облещук розповідає, що саме стільки років живе тут. За його словами, люди з цією проблемою неодноразово зверталися до влади. Проте, крім обіцянок, вони нічого не отримали, інформує Суспільне. 

“За моєї пам’яті не те, що ямкового ремонту не проводилося, а навіть грейдера не було, щоб щось зрівняв хоча би раз. Був час, коли ми за свої гроші шутрували дорогу. Як з’ясувалося, така ініціатива теж карається. Я вже не говорю про двірників, про прибирання, це взагалі”, – сказав Іван Облещук.

Мешканці прилеглих будинків 22-го березня ініціювали збір підписів до міського голови – просять відремонтувати дорогу. Долучився до людей підприємець Микола Соколовський. Він у будинку на Вовчинецькій, 122 А займається бізнесом.

“Пройти тут неможливо, особливо, коли дощ падає. Машина їде, і людина не має вже куди діватися. Також мами з візками не мають, як проїхати. І, на мою думку, негарно, коли на вулиці Вовчинецька капітальний ремонт проведено, а поруч, за 10 метрів від центральної дороги, таке відбувається. Я думаю, що це треба доробити”, – зазначив Микола Соколовський.

Директор департаменту благоустрою Ігор Сенчук під час телефонної розмови повідомив, що зараз у бюджеті міста не закладено грошей на ремонт.

“Проєкт виготовлено для здійснення ремонтних робіт. Як тільки будуть бюджетні призначення, то ми, звичайно, проведемо тендер і виконаємо роботи. Скоро сесія буде. Якщо додадуть бюджетні призначення, то тендерна процедура займе місяць. Після цього можемо починати роботу”, – додав Ігор Сенчук.

В Івано-Франківську у такому ж стані залишаються дороги на вулицях Товарна та Київська.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...