Мед Атлант

ДТП у Польщі: водію українського автобуса загрожує до 5 років тюрми

Окружна прокуратура у Перемишлі планує висунути звинувачення у ненавмисному доведенні до ДТП водію українського автобуса, який потрапив в аварію проти ночі 22 березня у Підкарпатському воєводстві Польщі. Йому загрожує до п’яти років ув’язнення.

Про це в коментарі кореспондентові Укрінформу повідомив генконсул України в Любліні Василь Павлюк.

“Прокуратура планує висунути водію звинувачення за статтею 173, параграф 2 – ненавмисне спричинення катастрофи на суші, яка загрожує життю і здоров’ю людей і карається ув’язненням до п’яти років”,- повідомив Павлюк.

Він зазначив, що 22-річний водій автобуса, який скоїв ДТП, перебуває у лікарні у Перемишлі. Як з’ясувалося, другий водій цього автобусу, який загинув в аварії, є його вітчимом. Незабаром дружина загиблого чоловіка, мати водія автобуса, має приїхати до Перемишля.

Одну із постраждалих в аварії українок, яка після аварії перебувала в лікарні міста Пшеворськ, виписують у вівторок з лікарні. Іншу українку, яка перебуває у лікарні міста Любачув, планують виписати у вівторок або середу. Обидві жінки не планують далі подорожувати в Україну, а повернуться до своїх сімей у Кракові.

Стан 55-річної жінки, яка перебуває в лікарні Перемишля, покращується. Однак поки що вона ще залишатиметься в лікарні.

Водночас 74-річній жінці, яка найбільше постраждала в аварії, зроблено операцію і планується проведення ще декількох. Її найближчим часом мають перевезти з Перемишля до Жешува.

Як повідомлялося, у ніч проти 22 березня український автобус, який здійснював рейс за маршрутом Вроцлав-Чернівці, з’їхав з дороги, пробив відбійник у кінці з’їзду до пункту обслуговування пасажирів “Кашице” і з’їхав у придорожній рів. У машині перебувало 10 людей, зокрема двоє водіїв. В результаті ДТП один чоловік (водій, який не перебував за кермом) загинув на місці, п’ятеро людей зазнали травм різного ступеня тяжкості.

Раніше, 6 березня, у тому ж місці в аварію потрапив автобус сполученням Познань-Херсон, в якому їхали 57 осіб. На місці загинули п’ятеро українців, 35 людей дістали травми різного ступеня тяжкості. За останньою інформацією, у польських лікарнях залишаються четверо постраждалих у цій катастрофі, з них двоє у критичному стані.

Читайте також: У смертельну аварію у Польщі потрапили мешканці Прикарпаття та Буковини

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...