Мед Атлант

На вакцинацію від коронавірусу вже записалися понад 300 тисяч українців

Станом на 23 березня вже 326 336 українців записалися у лист очікування на вакцинацію від COVID-19 через контакт-центр, мобільний застосунок та портал «Дія».

Про це повідомляє пресслужба Міністерства цифрової трансформації, інформує Громадське. 

Так, через мобільний додаток «Дія» вже записалися 275 356 людей, на порталі «Дія» — 25 947, а через контакт центр Міністерства охорони здоров’я — 25 033 українців.

У Мінцифри наголошують, що запис забирає дві хвилини часу, він безоплатний. Так, записатися можна через смартфон, портал «Дія» або ж через контакт-центр.

Вакцинальна кампанія проти COVID-19 в Україні розпочалася 24 лютого. Першими вакцинують медиків, які працюють із хворими на COVID-19, та військових. Щеплення також зробили міністр охорони здоров’я Максим Степанов, головний санітарний лікар Віктор Ляшко та президент Володимир Зеленський.

Так, 23 лютого в Україну прибули перші 500 тисяч доз вакцини проти коронавірусу CoviShield від виробника Serum Institute India. Перед тим її зареєстрували.

Це препарат, розроблений Oxford/AstraZeneca, який виробляється на потужностях в Індії. Вакцину схвалили для екстреного використання. Фактично, CoviShield — це та сама «оксфордська» вакцина, яку для локального індійського ринку випускає SII.

Читайте також: 455 прикарпатців вакцинували від коронавірусу за добу.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...