Мед Атлант

В Городенці слідчого спіймали на хабарі: все обійшлося штрафом

Нещодавно в Городенці відбувся суд над слідчим, який взяв хабар.

22 вересня 2019 року до Єдиного  реєстру досудових розслідувань внесено відомості  за фактом  крадіжки 1 металопластикових дверей, 6 двохстворчастих металопластикових вікон та 2  “глухих” одностворчастих металопластикових вікон, які знаходились у підсобному приміщенні одного з будинків. Проведення досудового розслідування у кримінальному провадженні доручили слідчому СВ Снятинського   ВП ГУНП  в Івано-Франківської області Трайку І. В.

2 жовтня 2019 року  ухвалою слідчого судді Снятинського районного суду Івано-Франківської області, за клопотанням  слідчого було накладено арешт на автомобіль марки “Фольксваген” модель “Каравелла” зеленого кольору 2003 року випуску.

7 жовтня 2019 року маючи умисел на незаконне збагачення, використовуючи службове становище всупереч інтересам служби, перебуваючи біля АЗС “ОККО” за адресою:  вул. Височана,7-А м. Городенка, слідчий повідомив власнику арештованого автомобіля про можливість  сприяння в поверненні належного йому  автівки у разі  надання йому  неправомірної вигоди в сумі 2000 доларів США, що становило, станом на 07.10.2019, згідно курсу НБУ – 49 220 грн., зазначивши, що має можливість вплинути на службових осіб Снятинського ВП Косівського ВП ГУНП в Івано-Франківській області, Снятинського відділу Коломийської місцевої прокуратури Івано-Франківської області, а також суддів Снятинського районного суду Івано-Франківської області, з метою скасування ухвали про накладення арешту на автомобіль.

Чоловік був зацікавленим у поверненні автомобіля і погодився, повідомивши при цьому, що йому потрібен час для  збору коштів. Надалі, протягом жовтня 2019 року – лютого 2020 року слідчий неодноразово в ході особистих зустрічей з чоловіком   повідомляв його  про необхідність передачі йому неправомірної вигоди

9 лютого 2020 року близько 12:30 слідчий перебуваючи в автомобілі біля будинку власника арештованого автомобіля знову повідомив про необхідність надання йому  грошей, цього разу у сумі 1400 доларів США до 11 лютого за вплив на службових осіб.

11 лютого близько 14:30 чоловік  перебуваючи в автомобілі біля приміщення Городенківського ВП Коломийського ВП ГУНП в Івано-Франківській області повідомив слідчому про відсутність  всієї суми грошових коштів, проте слідчий повторно наголосив про необхідність  надання саме обумовленої суми неправомірної вигоди до 14 лютого.

14 лютого о 17:06 слідчий  перебуваючи в автомобілі, біля приміщення Городенківського ВП  одержав від чоловіка грошові кошти в якості неправомірної    вигоди у сумі 1400 доларів США, що становило станом на 14.02.2020, згідно курсу НБУ – 34 258 грн.

За результатами  проведеного  досудового розслідування дії ОСОБА_1 кваліфіковані за ч.2 ст. 369-2 КК України.

25 червня 2020 року між  прокурором другого  відділу процесуального  керівництва управління організації і процесуального керівництва досудовим розслідуванням, за участю захисника  – адвоката Федоряка Андрія Васильовича,   на підставі 468, 469, 470, 472 КПК України,  укладено угоду про визнання винуватості.

Згідно п.3 вищевказаної угоди слідчий   повністю  та беззаперечно визнав  свою  вину  у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.369-2 КК України, а саме: в одержанні неправомірної вигоди  для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави. разом з тим, слідчий беззаперечно визнає обставини вчинення  ним кримінального правопорушення, описані в п.1 даної угоди, а  також вірність кваліфікації його дій за ч.2 ст.369-2 КК України.

Відповідно  до п.4 даної угоди ОСОБА_1 зобов`язується сплатити на користь держави судові витрати на залучення експертів, що становить 12 421,44 грн.

Згідно  п.5  даної угоди, сторони погоджуються на призначення ОСОБА_1 за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.369-2 КК України, покарання  у виді штрафу в розмірі 1500 неоподаткованих мінімумів  доходів громадян, що становить 25 500 грн.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...