Мед Атлант

Як несуть службу нацгвардійці військової частини 1241 у Франківську

Впродовж семи років російсько-української війни на Сході загинув один офіцер із військової частини 1241 лейтенант Віктор Редькин. Наразі бійці Національної гвардії у зоні ООС перебувають на другій та третій лінії оборони.

У сьому річницю від створення Суспільне Карпати розповідає про життя прикарпатських військовослужбовців Нацгвардії України.

Бійці мають 10 хвилин, щоб повністю екіпіруватися та зайняти бойові позиції. Це звичайні щоденні навчання у частині 1241, яка дислокується в Івано-Франківську.

Михайло Петрів протягом семи місяців служить за контрактом. Розповідає, вже встиг побувати в зоні ООС. Зараз він на посаді командира взводу, керує строковиками.

“Здобув вищу освіту, навчався паралельно на військовій кафедрі. Вирішив служити в лавах Національної гвардії України. Попередньо були роздуми щодо ЗСУ чи Нацгвардії. Порадившись зі своїми друзями, вирішив і пішов у лави Національної гвардії України”, — розповідає Михайло Петрів.

З нагоди свята у військовій частині зробили вихідний. Тому строковиків тут зараз більшість. Владислав Бурцер — один із них. Родом юнак з Миколаївської області: “Військовослужбовець Національної гвардії України, стрілець. Проходжу службу у військовій частині 1241 першої патрульної роти патрульного батальйону”. І додає, що йому подобається оберігати спокій міста.

Заступник командира частини по роботі з особовим складом військової частини 1241 Юрій Павловський розповідає, що за увесь час проведення АТО/ООС на Сході загинув один офіцер з частини 1241 лейтенант Віктор Редькин: “У 2014-му році під час обстрілу системою “ГРАД” він був поранений, і ці втрати були несумісні з життям. Також за цей період було поранено 11 військовослужбовців. На даний час два військовослужбовці – це є інваліди, які потребують допомоги. Решта реабілітувалися”.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...