Мед Атлант

Хотів врятувати брата-водія: прикарпатця судили за те, що намагався дати хабар патрульними

Тисменицький районний суд виніс вирок чоловіку, який хотів дати хабар у розмірі 500 гривень патрульним, аби на його брата-водія не складали адміністративний протокол.

2 травня 2020 року  приблизно о 17 год  під час патрулювання в селі Одаї Тисменицького району патрульні поліцейські зафіксували автомобіль марки ВАЗ-2103, який рухався з очевидними ознаками технічної несправності, а саме з глушника автомобіля виділявся густий білий дим.  Водія зупинили патрульні інспектори.

У салоні автомобіля перебував пасажир – рідний брат водія.

Під час перевірки документів за зовнішніми ознаками у поліцейських виникла підозра про перебування водія у стані алкогольного сп`яніння.  Йому запропоновали пройти тест на стан алкогольного сп`яніння, на що водій не погодився.

У зв’язку з цим на автомобіліста  патрульні почали складати адміністративний протокол за ч.1 ст.130 КУпАП. Рідний брат водія вирішив дати патрульним хабар у розмірі 500 грн, щоб на водія не складали протокол.

Обвинувачений відчинив задні праві дверцята службового автомобіля  патрульних та поклав на заднє сидіння грошові кошти у сумі 500 грн. Працівники поліції відмовили  обвинуваченому у прийнятті неправомірної вигоди.

Після цього інспектори ідентифікували чолівка, яка надала неправомірну вигоду, повідомили оперативного чергового по Тисменицькому ВП, викликали слідчо-оперативну групу Тисменицького ВП ГУНП в Івано-Франківській області для документування кримінального правопорушення та завершення складання протоколу про адміністративне правопорушення від 02.05.2020 р. серії ДПР 18 № 311997 за ч.1 ст.130 КУпАП щодо самого водія.

Обвинувачений у судовому засіданні повністю визнав свою вину у висунутому обвинуваченні і пояснив, що дійсно, коли він, перебуваючи у стані алкогольного сп`яніння, їхав з рідним братом-водієм у автомобілі, їх зупинили працівники патрульної поліції. Коли почали складати на брата протокол про адміністративне правопорушення за відмову від проходження огляду на стан сп`яніння, він вийшов з машини та, відчинивши задні дверці поліцейського автомобіля, поклав на заднє сидіння грошові кошти у сумі 500 грн. У скоєному щиро розкаявся.

Суд ухвалив визнати чоловіка винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.369 КК України, та призначити йому покарання у виді штрафу у розмірі 8500 грн із розстрочкою виплати по 1700 грн щомісячно протягом п`яти місяців.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...