Мед Атлант

У Калуші планують збудувати дитячий розважальний комплекс

25 березня Калуська міська рада прийняла рішення, яким надала дозвіл на розроблення проєкту детального планування території для будівництва дитячого розважального комплексу на вул. Євшана.

ПДП будуть виготовляти на земельну ділянку площею 0,5 га, яка розташована поруч з автозаправкою на вул. Євшана. Ця земля перебуває в комунальній власності і досі її використовували для городництва, інформують “Вікна”.

Як пояснив на сесії головний архітектор міста Роман Кузик, з ідеєю будівництва дитячого розважального комплексу до міської влади звернувся потенційний інвестор. Окрім заяви, він також подав проєктну пропозицію майбутнього комплексу з візуалізацією. Пропонується будівництво споруди на три поверхи, де буде зосереджено орієнтовані на дітей розважальні заклади, кафе тощо.

Як зазначено в проєкті рішення міської ради, його прийняли за заявою Володимира Мордуха, жителя села Новиці.

Замовником розроблення містобудівної документації  буде виконавчий комітет Калуської міської ради. У проєкті рішення також було зазначено, що Володимир Мордух має профінансувати роботи з виготовлення проєкту детального планування території за рахунок власних коштів. Однак у рішенні міської ради цей пункт змінили: документацію профінансують з міського бюджету. Річ у тім, що це вільна земельна ділянка. А розважальний дитячий комплекс є бізнес-проєктом, який може зацікавити й інших потенційних інвесторів. Після того, як ПДП розроблять і затвердять, земельну ділянку виставлять на аукціон.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...