Мед Атлант

Більше без ран і гематом. Калуський “кіборг” Станіслав Стовбан отримав у США новий протез

Завдяки волонтерам та українській громаді США калушанин повернувся до лав Збройних Сил України з новим протезом та запаскою.

Станіслав Стовбан повернувся до України і вже ганяє на БТРі зі зручним, легким, безболісним, підібраним спеціально по його розміру, вазі і росту протезі, розповіла засновниця благодійного фонду “Revived Soldiers Ukraine” Ірина Ващук Дісіпіо, інформують “Вікна”.

Калушанин — боєць 131-го батальйону, “кіборг” Донецького аеропорту, який отримав складне поранення ще в лютому 2015 року, коли ворог підірвав новий термінал і Стасу привалило ноги бетоном.

Пам’ятаєте, завжди кажуть про аеропорт “Вони вистояли — не вистояв бетон! Так от це — про Стаса. Потрапив у полон, ногу ампутували в Донецьку. Через пару днів обміняли і віддати українській стороні, — нагадує волонтерка.

За три тижні, які військовий провів в Орландо (штат Флорида, США), в протезному центрі Prothetic and Orthotics Associate зробили справжнє диво. Йому більше ніколи не доведеться лягати в госпіталь з ранами і гематомами на нозі.

Переглянули Стаса також й лікарі в Brooks Rehab Hospital в Jacksonville — повний штаб лікарів від хірургів по травмі до реабілітологів і протезистів! Жити буде — воювати також!, — розповіла Ірина Ващук Дісіпіо.

29-річний Станіслав Стовбан отримав відразу два протези (один — як запаска). Для його перебування в США, переліт, візи та на інші витрати благодійний фонд Revived Soldiers Ukraine зібрав $10,976.

Нагадаємо, що в США також перебуває калушанин Олег Івахнюк, який переніс 32-гу операції за останніх шість із половиною років після важкого поранення в складі батальйону “Донбас” на Сході України.

Операція, яка тривала, 11 годин, пройшла успішно, і медики очікували, що після неї Олег стане на ноги. На жаль, після ускладнень та інфекції лікарі були змушені витягнути протез і боротися з інфекцією.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...