Мед Атлант

На Снятинщині від коронавірусу помер знаменитий художник

Тривожна звістка прийшла з Русова: на 90-му році життя відійшов у Вічність художник-графік та самобутній поет, лауреат Черемшинівської та Стефаниківської премій Дмитро Лазаренко.

Без його шляхетної присутності і мудрого слова не обходився ні один захід нашого музею. Це той митець, з яким можна було годинами говорити про філософію мистецтва і життя загалом. Вимогливий, мудрий, гранично делікатний, – повідомляють на сторінці Музе Марка Черемшини у Снятині.
Пандемійна пора для Дмитра Лазаренка стала переломною: давня онкохвороба далася взнаки і художник переїхав зі Снятина до рідного йому Русова. Нещодавно тало відомо, що Дмитра Лазаренка скосив ще і ковід. Саме з цієї трагічної причини традиційне поховання – неможливе.
Висловлюємо найщиріші співчуття родині Дмитра Лазаренка, рідним його серцю людям, колегам і учням. Без цієї людини Снятин таки осиротів… Дмитра Лазаренка прийме рідна русівська земля і відтепер він – на самоті з Творцем, як і писав у своїй книзі…
Вічна і світла пам`ять…
З сумом і щирими співчуттями, Творчий клуб імені Марка Черемшини та Снятинький літературно-меморіальний музей Марка Черемшини, – йдеться в дописі.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...