Мед Атлант

МОЗ внесло зміни у протокол лікування COVID-19

Міністерство охорони здоров’я затвердило зміни до протоколу лікування COVID-19.

Про це повідомила заступниця міністра охорони здоров’я Ірина Садов’як, яку цитує пресслужба МОЗ

“Зміни внесли на підставі результатів дослідження REMAP-CAP та RECOVERY, а також рекомендацій Міністерства охорони здоров’я і соціальних служб США та Національної служби здоров’я Великої Британії”, – зазначила Садов’як.

Для лікування пацієнтів із критичним перебігом коронавірусної хвороби додали “Тоцилізумаб”, пише “УП“.

Також змінили режим дозування “Тоцилізумабу” для пацієнтів із тяжким та критичним перебігом COVID-19. Рекомендована доза препарату становить 8 мг/кг однократно (замість 2-х введень по 400 мг).

Протоколом передбачено, що у разі прогресування дихальної недостатності та лабораторних ознак запалення можуть бути розглянуті вищі дози системних кортикостероїдів відповідно до інструкції для медичного застосування.

Також оновили загальні рекомендації щодо антибактеріальної терапії ко-інфекції та суперінфекції в пацієнтів із COVID-19.

Особам із підозрою на коронавірус чи підтвердженим недугом із легким перебігом заборонено призначати антибактеріальні препарати з профілактичною метою.

Пацієнтам із COVID-19 з середньо тяжким перебігом заборонено призначати антибактеріальні препарати без обґрунтованої клінічної підозри або підтвердження наявності бактеріальної інфекції.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...