Мед Атлант

В Україні зможуть робити до 11 млн щеплень від COVID на місяць – санлікар

Головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко вважає реалістичним план РНБО вакцинувати від COVID-19 більше половини дорослого населення до кінця 2021 року.

Про це повідомив Ляшко у коментарі УП

“Висока ймовірність його реалізації, якщо складуться всі компоненти, які можуть вплинути на виконання: наявність вакцини, бажання людей, навченість медперсоналу, оскільки багато різних продуктів може одночасно використовуватись, наявність розхідних матеріалів і зниження захворюваності на COVID, щоб медичні працівники, які надають допомогу, вивільнились для того, щоб могли проводити щеплення”, – зазначив він.

“Якщо ми задіємо всі ресурси, які у нас є сьогодні, то від 4,5 мільйонів до 11 мільйонів (щеплень на місяць – УП) ми можемо робити. 11 – це буде найбільш оптимістичний, 4,5 – найнижчий рівень. Але це при наявності всіх факторів, які я озвучив”, – сказав Ляшко.

Водночас санлікар підкреслив, що ключовою умовою виконання плану буде наявність вакцин.

“Наразі в нас законтрактовано близько 50% (вакцин – УП) для виконання того плану. Але у нас вже є рамковий договір з Pfizer, що значно збільшує, і ще проводяться перемовини. Тому реалістичність виконання існує, але ми розуміємо, що навантаження може бути на останні місяці 2021 року значно більше, ніж ми навіть розраховували”, – зазначив Ляшко

 

ПЛАН МОЗ ІЗ ВАКЦИНАЦІЇ НАСЕЛЕННЯ

4 квітня президент Володимир Зеленський підписав указ, яким увів у дію рішення РНБО, що передбачає вакцинацію більшої частини дорослого населення від коронавірусу до кінця 2021 року.

Станом на 10 квітня з початку кампанії з вакцинації проведено 373 005 щеплень від COVID. За добу 9 квітня було щеплено 19 858 осіб.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...