Мед Атлант

Суд виніс вирок псевдомінеру офісу партії “Голос” у Франківську

Івано-Франківський міський суд  виніс вирок чоловіку, який повідомив про псевдомінування офісу партії “Голос”.

04.11.2020 року близько о 11 год. обвинувачений, перебуваючи у стані алкогольного сп`яніння, зателефонував на службовий номер Івано-Франківської обласної територіальної організації політичної партії «Голос». Він висловив своє невдоволення тим, що політична партія не виплатила грошову винагороду членам дільничних виборчих комісій, за роботу проведену на місцевих виборах. В ході конфлікту погрожував пошкодити, шляхом підпалу, офісне приміщення партії.

Цього ж дня чоловік здійснив дзвінок до екстреної служби та повідомив про замінування офісного приміщення партії «Голос». За результатами відповідних обстежень будь-яких вибухово-технічних пристроїв не виявлено, що підтверджує неправдивість повідомлення про замінування.

В судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненому визнав, послідовно та в повній мірі підтвердив обставини вчиненого ним злочину, зокрема зазначив, що він приймав участь на виборах до місцевих рад у дільничній виборчій комісії від партії «Слуга народу». За наслідками виборчого процесу всі партії оплачували своїм представникам за роботу у виборчій дільниці, і тільки представником від політичної партії «Голос» не було здійснено оплату за виконану роботу членам дільничної комісії. Будучи розлюченим через вказані обставини, перебуваючи у квартирі свого знайомого у зв`язку із сімейними непорозуміннями на той час з дружиною, він зателефонував з свого номера телефону на гарячу лінію та повідомив про підготовку вибуху, яке загрожує загибеллю людей та іншими тяжкими наслідками, здійснив дзвінок до екстреної служби та повідомив про замінування офісного приміщення партії «Голос». Обвинувачений у вчиненому щиро розкаявся, просив суд суворо його не карати.

Суд ухвалив визнати чоловіка винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст.259 ч.1 КК України, та призначити іспитовий строк тривалістю один рік.

Відповідно до п.п.1,2 ч.1, п.2 ч.3 ст.76 КК України покласти на обвинуваченого наступні обов`язки: не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи; періодично з`являтись для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації.

Стягнути із обвинуваченого в користь держави – 3595  грн. 90 коп. за проведення судових експертиз.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...