Мед Атлант

До агітації проти спалювання сухостою в Калуші залучать церкви

На території громади продовжують фіксувати випадки горіння трави, а рятувальні підрозділи щодоби виїжджають на гасіння таких пожеж.

Про це на оперативній нараді повідомив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій Калуської міської ради Іван Дембич, інформують “Вікна”.

За його словами, створено робочу групу за участі пожежної служби, поліції та інспектора управління з питань надзвичайних ситуацій. Складено один адміністративний протокол за спалювання рослинності, який направили на розгляд адмінкомісії при виконавчому комітеті міської ради.

Також Іван Дембич взяв участь у зустрічі з деканами усіх церков, на якій звернувся з проханням поінформувати прихожан храмів щодо шкідливості та небезпеки спалювання сухої трави і інших рослинних залишків. Унаслідок необережного поводження з вогнем чи звичайної людської халатності й необачності на відкритих територіях, господарських угіддях, уздовж транспортних магістралей, на узбіччях і навіть практично в центрі населених пунктів (переважно сільської місцевості) горить суха рослинність. Кількість таких пожеж не зменшується. Самовільне й неконтрольоване спалювання рослинних залишків може призвести до масштабних пожеж, загрожувати знищенням житлових будівель та життю людей. Під час горіння листя та інших рослинних залишків у повітря вивільняються шкідливі хімічні сполуки, які несуть велику шкоду для здоров’я людини.

Ліквідація таких пожеж відрізняється від інших тривалістю та потенційною можливістю збільшення масштабів. Для їхнього гасіння потрібно залучати значну кількість рятувальних сил, пального і спецтехніки на тривалий термін, адже на відкритій території в безвітряну погоду вогонь може розповсюджуватися з великою швидкістю.

Іван Дембич повідомив, що працівники управління з питань надзвичайних ситуацій спільно з працівниками поліції проводять рейди-відпрацювання та встановлюють особи паліїв, яким загрожує кримінальна та адміністративна відповідальність.

Читайте також: За чотири дні муніципали склали дванадцять протоколів на паліїв сухої трави.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...