Мед Атлант

На Калущині засудили чоловіка, який вирощував наркотики у горщиках

Суд засудив калушанина до чотирьох з половиною років ув’язнення за вирощування конопель у горщиках .
29.04.2021р. колегією суддів Калуського міськрайонного суду було винесено вирок місцевому мешканцю, який незаконно придбав, виготовляв, і зберігав наркотичні засоби та здійснив незаконне вирощування конопель з метою збуту.
Згідно матеріалів справи, обвинувачений упродовж певного періоду часу користувався самовільно зведеним дачним будинком та прилеглою до нього земельною ділянкою. На цій земельній ділянці та у квіткових горщиках дачного будинку здійснив посів коноплі, яка містила наркотичні засоби. У подальшому чоловік вирощував та доглядав зазначені рослини.
Аналогічно у квіткових горщиках у квартирі та на балконі за місцем свого проживання обвинувачений культивував рослини коноплі, що містила наркотичні засоби. У 2017 році працівниками правоохоронних органів під час проведення обшуку за ухвалою суду в приміщенні дачного будинку було виявлено рослини роду Коноплі які, згідно висновку експерта є нарковмісними рослинами роду Коноплі (Cannabis), частини яких є особливо небезпечним наркотичним засобом, обіг якого заборонено – канабісом (марихуаною).
Того ж дня під час проведення обшуку у квартирі за місцем проживання обвинуваченого, поліцейськими було виявлено та вилучено рослини, які також є рослинами роду Коноплі.
Обвинувачений в судовому засіданні вину визнав в повному обсязі. Щиро розкаявся за вчинене, просив суворо не карати.
Суд встановив, що кількість наркотичної речовини, яку придбав, виготовляв та зберігав чоловік та спосіб її упакування, свідчить про те, що він вчиняв ці дії з метою збуту наркотичної речовини, а не для власних потреб.
Призначаючи покарання обвинуваченому, суд, враховував ступінь тяжкості вчиненого злочину, особу винного та обставини, що пом’якшують та обтяжують покарання, обставини при яких був скоєний злочин, а також позицію прокурора. Як наслідок суд призначив покарання у вигляді позбавлення волі строком на 4 роки 6 місяців з конфіскацією майна. Суд зарахував обвинуваченому в строк покарання термін його попереднього ув’язнення під час слідства.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...