Мед Атлант

У Яремчі народилася двійня – перша за два роки. ФОТО

Напередодні Великодня в пологовому відділенні Яремчанської центральної міської лікарні нардилася двійня. Захар і Артур – так назвали братів – шоста і сьома дитина в багатодітній сім’ї. Найстаршій доньці – 17, вона приїхала з татом і бабусею забирати додому маму й новонароджених.

Багатодітна мама Тетяна розповіла, що дізналася про двійню на восьмому тижні, була здивована, адже інші діти народжувалися по одному. Але тепер дуже радіє, що має одразу двох синів, які народилися з різницею 5 хвилин. До речі, уже зараз помітно, що хлопчики різні, хоча зустрітися з ними вдалося на третій день їхнього життя (додам, що це наймолодші люди, яких мені довелося бачити), повідомляє “Яремчанський вісник”.
 
І мама, і діти почуваються добре.
Пологи були нормальними, бо хлопчики були повернуті голівками, – каже завідувачка пологового відділення Ярослава Ханенко. – Діти народилися здоровими, вагою 2850 та 2530 грамів, вони доношені – 37 тижнів, здорові, як і їхня мама.
Тетяна приїхала народжувати в Яремче із Закарпатської області (нещодавно і її сестра народжувала тут). Як кажуть родичі породіллі, вибір був між Ужгородом і Яремчем, але до нашого міста все ж ближче.
Ярослава Ханенко розповіла, що це не поодинокий випадок, адже в пологовому відділенні КНП “Яремчанська центральна міська лікарня” з’являються на світ діти, батьки яких проживають у сусідніх ОТГ, зокрема в Делятинській, а також в інших областях:
Якщо за місяць у нас 18 пологів, то 7-8 – у мешканок інших ОТГ Надвірянського району чи Закарпатської області. Останнім часом народжували тут і жінки з Богородчанщини, адже там пологовий був закритий через COVID-19, – ділиться завідувачка. – У літній і зимовий період, коли в місті багато туристів, у нашому відділенні народжуються дітки, які потім роз’їжджаються по всій Україні. Звісно, їх не так багато, як із сусідніх ОТГ, але двічі-тричі за сезон такі пологи трапляються.
Загалом двійнята народжуються в пологовому відділенні в Яремчі не так часто – одна пара на рік, а попередня двійня була два роки тому.
 
Проводжаючи новонароджених та їхню маму додому, Ярослава Ханенко побажала всім молодим сім’ям вести здоовий спосіб життя, щоб у них народжувалися здорові діти.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...