Мед Атлант

Прикарпатці у складі збірної України здобули бронзу на чемпіонаті світу з футзалу серед лікарів

Збірна України посіла третє місце на чемпіонаті світу з футзалу серед лікарів “Doctor World Cup Of Futsal 2021”, який проходив із 23 по 25 квітня у турецькому місті Кемер.

Капітан збірної, дитячий лікар-онколог Івано-Франківської обласної дитячої лікарні Юрій Томащук розповів Суспільному Карпати про команду, те, як відбувся турнір, а також поділився враженнями від “найдраматичнішої гри”.

Цьогоріч на чемпіонаті світу з футзалу серед лікарів змагалися збірні із шести країн — Польщі, Узбекистану, Киргизстану, Казахстану, Іраку та України. Чемпіонами стали лікарі-футзалісти із Казахстану, а команда медиків з України виборола бронзу.

Спершу українські футзалісти очолили свою групу, перемігши збірні Польщі та Іраку. Відтак, вийшли до півфіналу, де зустрілися із командою Узбекистану. У цьому матчі українці поступилися із мінімальним рахунком — 1:0.

“Забили автогол на початку гри, а потім ніяк не могли зрівняти рахунок. Грали з п’ятим польовим, але — ніяк. Заворожені ті ворота були, — розповідає Юрій Томащук. — Це — футбол. Збірна Узбекистану практично увесь другий тайм не виходила за середину поля. Нам просто не щастило, не могли їм забити”.

Франківці у складі збірної України здобули бронзу на чемпіонаті світу з футзалу серед лікарівЮрій Томащук

Франківці у складі збірної України здобули бронзу на чемпіонаті світу з футзалу серед лікарів

Одначе у “маленькому фіналі” — так український капітан називає матч за третє місце зі збірною Іраку — команда перемогла з рахунком 10:4.

На “Doctor World Cup Of Futsal 2021” у складі збірної України, яку тренує львів’янин Роман Ярошик, виступали лікарі з Харкова, Дніпра, Києва, Львова та Івано-Франківська. Зокрема, в основній команді, окрім Юрія Томащука, грали ще троє медиків із Прикарпаття — Роман Мироняк, Андрій Фелипів і Андрій Чужак.

Франківці у складі збірної України здобули бронзу на чемпіонаті світу з футзалу серед лікарівЮрій Томащук

Франківці у складі збірної України здобули бронзу на чемпіонаті світу з футзалу серед лікарів

Через брак фінансування, каже Юрій Томащук, у команди є труднощі із організацією тренувань і поїздками на змагання: “Оскільки відсутні спонсори, ми вже, хто як міг, добирався до Туреччини. Більшість гравців — за свої кошти. Був нічний переліт, тому тренування ми провели вже на місці. Регулярно тренуватися змоги теж нема”.

До слова, у 2020-му році на цьому ж турнірі у Польщі збірна України здобула золото. Тоді у фіналі обіграли казахських медиків.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...