Мед Атлант

У День міста діти презентували фільм про Івано-Франківськ

7 травня у День міста в Івано-Франківську презентували фільм “Легенди нашого міста очима дітей”. Знімали стрічку на 17 локаціях. Участь у зйомках взяли 16 дітей 6-12 років, пише Суспільне Карпати.

Ідея фільму виникла у завідувачки сектору з основних видів діяльності Міського Народного дому, керівниці клубу обдарованих дітей обласної “Просвіти” Руслани Денеги. У цьому її підтримала художна керівниця НД “Княгинин” Любов Терлецька.

"Легенди нашого міста очима дітей"Руслана Денега

“Легенди нашого міста очима дітей”

“Діти вперше побачили фільм на презентації о 15:00 на Вічевому майдані. Їм дуже сподобалися зйомки. Кожен пройнявся своєю історією і відчував себе, як риба у воді. Що цікаво, у розповіді ми зберегли характер дитини. Ми кожній дитині дали саме ту історію, близьку до характеру. І мені сподобалося, що ми залишили оцю емоційність”, – каже Руслана Денега.

Діти розповіли, чи сподобалося їм побувати у ролі екскурсоводів.

“Я розповідала про палац барона Ромашкана і дізналася, що Степан Пушик колись записав легенду про нього, — каже учасниця проєкту Єва Панченко. – Найважче було вивчити текст, але я ще б хотіла знятися у чомусь схожому”.

Єва Панченко у ролі екскурсоводаFacebook

Єва Панченко у ролі екскурсовода

Для Соломії Григорук – це вже не вперше брати учатсь у зйомках, та й текст давався легко, каже учасниця проєкту: “Під час зйомок навчилася чогось нового. Я розповідала про лікарів. А моя локація була – Палац Потоцьких”.

Соломія Григорук розповідає про лікарівFacebook

Соломія Григорук розповідає про лікарів

Єлизавета та Ніколь Тхір розповідають, що текст для фільму вивчили швидко — за 20 хвилин.

Єлизавета та Ніколь Тхір розповідають легендуFacebook

Єлизавета та Ніколь Тхір розповідають легенду

“Ми розказували про графа Воцеха Дідушицького, якому належали будинки на вулиці Шевченка, 22 та 24. Де він жив і на якій вулиці”, – кажуть гуртом Єлизавета та Ніколь Тхір.

"Легенди нашого міста очима дітей"Суспільне Карпати

“Легенди нашого міста очима дітей”

Їхня мама Юлія Тхір каже, що під час підготовки дітей відкрила для себе багато цікавинок про Івано-Франківськ: “Нам цікаво було брати участь у такому проєкті. І думаю, всім варто знати свою історію. А ще таким відео ми вітаємо всіх франкцівців зі святом”.

Зупинилися послухати презентацію фільму пара Дмитро та Юлія Сайки.

Дмитро та Юлія Сайки про фільмСуспільне Карпати

Дмитро та Юлія Сайки про фільм

“Відео дуже пізнавальне. Нам сподобалося, що дітям цікава історія власного міста, що їх залучили до такого заходу, до розповсюдження інформації про своє місто”, – сказав Дмитро Сайко.

Фільм “Легенди нашого міста очима дітей” виклали у вільний доступ у мережі інтернет. Тож кожен охочий може його переглянути.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...