Мед Атлант

12 персонажів і два актори: у Франківському драмтеатрі прем’єра “Людина з довгою тінню” за творами Кафки

Уже цими вихідними, 15 та 16 травня, у Франківському драмтеатрі прем’єра сюрреалістичної драми 16+ “Людина з довгою тінню”.

Режисер вистави за мотивами творів і життя Франца Кафки – Назарій Панів. “Людина з надто великою тінню” – так називав себе сам Кафка. Жанр вистави такий, бо письменник дуже різний, поєднував навіть в межах одного твору і сюрреалізм, і реалізм. Саме у виставі роблять ставку на сюр, пояснює Панів.

“Франц Кафка – загадковий письменник, його проза – однозначно висока література. Він відмовився від раціонального пізнання світу і вважав, що лише інтуїтивне сприйняття правильне. Акторам таке світобачення також близьке. Ми спробували розгадати феномен Кафки. Це захопливо і відповідально, складно. Наш найкращий глядач отримає інтелектуальну насолоду”, – зазначив гендиректор театру Ростислав Держипільський.

Виконавці ролей – Юрій Хвостенко та Ірина Бенюк. Вони гратимуть 12 персонажів. Бенюк виконає дев’ять, а три, відповідно, Хвостенко (Франц Кафка, Альтер-Его, Жінка з Борделю).

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...