Мед Атлант

Матері українських воїнів у пам’ять про своїх синів піднялися на Говерлу

У неділю, 16 травня, матері полеглих українських воїнів вперше піднялися на найвищу вершину України – Говерлу.

В акції взяли участь матері загиблих воїнів з різних областей України разом з військовим капеланом УГКЦ о. Ростиславом Височаном. Сам похід приурочили до Дня матері та Дня Героїв, які відзначають у травні. Про це інформує департамент військового капеланства Патріаршої курії УГКЦ.

Моя головна ціль була дійти до тієї вершини і показати, що ми, матері, дійсно достойні наших синів. Ми торкалися пальцем тих небес, де зараз наші сини. Ці емоції не передати словами. Між собою ми дуже здружилися і стали, як і наші сини, побратимами, – ділиться враженнями учасниця сходження, мати загиблого бійця з м. Херсон Тетяна Сонько.

Я дуже задоволена і вдячна, що мене запросили, що ми все ж таки змогли піднятися на вершину Говерли. Я думаю, що це новий виток в житті кожної мами полеглого сина, – розповідає мати Героя з м. Южноукраїнськ Світлана Козій.

Цю ініціативу ми дуже довго виношували, і ми це зробили! Ми – незламні, ми сильні і тілом, і духом, нашими дітьми планка піднята дуже високо. Ми найкращі і найсильніші!, – підкреслила Наталія Харченко, мати полеглого воїна з Києва.

Жінки висловили вдячність організаторам події та одна одній за пережиті враження та домовилися у майбутньому творити традицію сходження на нові вершини.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...