Мед Атлант

Денісова закликає об’єктивно розслідувати факт побиття лікарки в Івано-Франківську

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова звернулася до голови Нацполіції України, щоб об’єктивно та неупереджено розслідувати факт побиття лікарки в Івано-Франківську. А також притягнути до відповідальності всіх винних.

Про це уповноважена повідомила у Telegram-каналі, пише Суспільне Карпати.

“Під час моніторингу засобів масової інформації мною було виявлено повідомлення про побиття лікарки “швидкої допомоги”, яка приїхала за викликом мешканців ромського поселення в Івано-Франківську. Згідно з інформацією, наданою працівниками Національної поліції, син жінки, яка потребувала медичної допомоги, вийшов назустріч лікарям у стані алкогольного сп’яніння. У подальшому між чоловіком та лікаркою виник конфлікт, після чого він її вдарив. Як повідомляють у поліції, у медика — легкі тілесні ушкодження. На місце події прибули співробітники патрульної поліції, які доставили кривдника до Івано-Франківського міського відділу поліції”, — пише Людмила Денісова.

За цим фактом внесено відомості до ЄРДР, відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 125 КПК України “умисне легке тілесне ушкодження”. Наразі слідчі проводять досудове розслідування, встановлюються всі обставини події.

“Водночас у деяких повідомленнях ЗМІ щодо цього випадку вбачаються прояви розпалювання мови ворожнечі щодо ромської спільноти. Наголошую на неприпустимості поширення мови ворожнечі, що сприяє розповсюдженню крайніх проявів дискримінації та ксенофобії стосовно окремих категорій громадян за етнічною ознакою. Звертаюся до журналістської спільноти з проханням дотримуватися законодавчо встановлених антидискримінаційних норм і стандартів професійної етики”, — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, в Івано-Франківську побили лікарку з бригади швидкої медичної допомоги. Виклик на лінію “103” надійшов увечері 21 травня від молодого чоловіка, який повідомив, що його матері стало погано. Заявник розповів, що вони перебувають поблизу лісу в мікрорайоні Пасічна.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...