Мед Атлант

Калуська ліцеїстка впродовж року навчатиметься в США

Учениця 10-Б класу Олена Бідюк стала фіналістом Програми обміну майбутніх лідерів FLEX, що дає учням загальноосвітніх шкіл змогу подорожувати до Сполучених Штатів Америки, навчатися впродовж одного академічного року в американській школі та проживати в американській родині.

Ліцеїстка готується до цікавого періоду в учнівському житті, повідомляють на сайті Калуського ліцею імені Дмитра Бахматюка.

Досконале знання англійської мови не є обов’язковим для участі у програмі – учасників відбирають більше за якостями, якими вони наділені. Із назви зрозуміло, що шукають лідерів, а також тих, хто й справді зможе прожити цілий академічний рік у США. Сама програма складається з трьох етапів, які завжди проходили офлайн, але цього року, через пандемію, програма проводилася дистанційно на сайті AIS. Реєстрація починалась у вересні-жовтні. На першому етапі учасники повинні були написати три есе на різні теми (у кожного вона інша). У мене було щось на кшталт «Чи був у вас досвід, який, як ви думаєте, допоможе на програмі FLEX?», «Що ви робили, коли у вас не сходились погляди із вашими друзями?», «Чи був у вас випадок, коли вам щось і справді важко вдавалося (поза школою), що ви робили та чого навчилися?». На написання есе було відведено декілька днів, – розповіла Олена.

Потім ліцеїстці прийшов лист про те, що вона пройшла на другий етап. Це був тест на знання англійської мови. Третій етап для неї найважчий. Слід було написати три есе, потім – інтерв’ю один на один та заповнення анкети.

Я брала участь у програмі вперше, тому складно порівнювати із тим, як все проходило в попередні роки. Все робити онлайн було трохи незвично. Та й інтернет-з’єднання було не завжди справним. Для прикладу, у мене після перших 2-3 хвилин інтерв’ю воно перервалось і мені прийшлось перезаходити. Але організатори поставилися до цього із розумінням, тому причин для хвилювання не було. Коли мені вдавалося переходити з одного етапу на інший, це навпаки додавало впевненості та спонукало старатися ще і ще. Я б хотіла порадити всім взяти участь наступного року, тому що це неймовірна можливість. Навіть, якщо спочатку це здається нереальним та просто якоюсь мрією ‒ пробуйте. У будь-якому разі це досвід, який обов’язково допоможе у житті, – розповіла дівчина.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...