Мед Атлант

Запах, гризуни та грибок. Франківці скаржаться на сусіда, який зносить додому сміття

У Франківську мешканці одного з будинків на вулиці Чорновола скаржаться на сусіда, який зносить додому сміття. Через це у їхніх квартирах завелися миші та комахи, а у під’їзді – пліснява. Чоловік прибирати відмовляється та на зауваження сусідів не реагує, пише Суспільне Карпати.

Тетяна Бучковська мешкає на одній сходовій клітці з чоловіком, який зносить додому сміття. Розповідає, від такого сусідства страждають усі мешканці під’їзду.

Тетяна Бучковська

Це запах, миші, грибок. Ми вже зверталися до нього, просили: “Викидай! Виноси все на сміття”. Він не дуже хотів. Каже, що все це йому потрібно. Я не знаю, що ми маємо з цим робити. Ми викликали поліцію, жінка його з’явилася, якої тут не було. Але нічого не можуть зробити, – каже Тетяна Бучковська.

Мешканка будинку Світлана

Ще одна мешканка будинку Світлана каже, змушена регулярно обробляти під’їзд від мишей, адже у жінки троє дітей і вона хвилюється за їхню безпеку.

Є маленькі діти, вони торкаються до дверей, беруться за поручні. Це санітарна катастрофа. І ніхто не може нічого з цим зробити. Всі кажуть, що він має те все сам зробити. Його забирали в психіатричну лікарню. Донька його звідти забрала. Вона живе буквально через два під’їзди. Але вона з ним не спілкується. Нехай вона прийде і поживе, так як ми живемо. Нехай понюхає, мишей потравить, – каже Світлана.

Запах, гризуни та грибок. Франківці скаржаться на сусіда, який зносить додому сміттяДонька чоловіка живе у сусідньому під’їзді. Сьогодні мешканці зателефонували до неї з проханням вирішити проблему, проте вона сказала, що не спілкується з батьком.

Я не розумію, вас це взагалі не має хвилювати. Чому ви до мене дзвоните? Я не належу до вашого під’їзду. Я взагалі з ним ціле життя не спілкувалася. Чому я зараз маю вирішувати його проблеми?, – сказала його донька.

Зараз з чоловіком мешкає дружина. Більше 18 років вона працювала за кордоном. Коли приїхала, змусила його пройти курс лікування в наркодиспансері. Проте через кілька днів чоловік звідти втік.

Галина Федуняк

Галина Федуняк також каже, що він зловживає алкоголем та агресивно ставиться до неї.

Я викидала те, що змогла, але з кухні, тому що там дуже багато сміття. Я мала лише маску, не мала рукавиць. Тоді я отравилася. І коли він прийшов (субота-неділя — ред.), я йому це сказала. Він нічого не викидав. І нічого досі він не зробив, – розповідає Галина Федуняк.

Адвокатка Тетяна Рогів розповідає, найшвидше проблему зможе вирішити дружина. Для цього їй необхідно оформити опіку над чоловіком.

Швидше за все ця людина має дійсно проблеми зі здоров’ям. І дружина в принципі, як член сім’ї, може ініціювати виклик відповідних медичних установ. Можливо, ставити питання про визнання даної особи недієздатною. На даний момент він є власником житла. І поки він дієздатний, то сусіди можуть тільки ініціювати питання про усунення перешкод і відшкодування збитків немайнового характеру за спричинений дискомфорт. Суд може його зобов’язувати, – каже адвокатка.

Також Тетяна Рогів рекомендує сусідам звертатися в поліцію, щоб офіційно реєструвати скарги.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...