Мед Атлант

Кабмін відмовився від примусової виплати пенсій на банківські картки з 1 вересня. “Укрпошта” продовжить їх доставляти

Кабінет міністрів скасував своє попереднє рішення з 1 вересня 2021 року перевести виплати пенсій та соціальної допомоги на банківські картки, крім окремих випадків. «Укрпошта» продовжить їх доставляти готівкою щонайменше до 2023 року.

Про це повідомила пресслужба «Укрпошти». Відповідні зміни до постанови №277, текст якої опублікували 2 червня, внесли на засіданні уряду 26 травня, пише hromadske.

Основною причиною такого рішення назвали неготовність банківської інфраструктури та систематичне закриття банківських відділень. Державний поштовий оператор переконує, що 13 млн українців не мають доступу до банкоматів, водночас він покриває 100% населених пунктів.

«Упевнений, за цей час буде вироблено механіку, яка спростить доставку пенсій, але водночас не створить проблем для пенсіонерів. Бо поки що пропозиція їхати під час карантину й оплачувати дорогу до райцентру, аби зняти гроші з картки, виглядає як частина проблеми, а не рішення», — каже очільник “Укрпошти” Ігор Смілянський.

Він зазначає, що пенсії, як і раніше, листоноші доставлятимуть готівкою додому.

А подати заяву щодо зміни способу отримання пенсії можна особисто або надіславши пакет документів поштою до Пенсійного фонду.

Також діє гаряча лінія “Укрпошти”, куди пенсіонери можуть звертатись у тому разі, якщо їм відмовили в переведенні отримання пенсії через “Укрпошту”. Залишити заявку можна за телефоном +38 (044) 354-52-73 або надіслати електронним листом на адресу [email protected]

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...