Мед Атлант

Понад 3 млн гривень із держбюджету пішло на допомогу народним депутатам чинного скликання — «ОПОРА»

За весь період роботи Верховної Ради поточного скликання понад 190 депутатів отримали матеріальну допомогу та допомогу з тимчасової непрацездатності. На це з держбюджету виділили 3,33 мільйона гривень.

Про це пише hromadske з посиланням на громадську мережу “ОПОРА”.

Зокрема, найбільшу суму допомоги отримала Наталія Приходько від «Опозиційної платформи ㅡ За життя». Їй дісталося понад 168 тисяч гривень допомоги з тимчасової непрацездатності за листопад 2020 року.

Цей самий вид допомоги отримувала депутатка від партії «За майбутнє» Анна Скороход. Загалом допомога для неї за січень, червень і вересень 2020 року становить понад 135 тисяч гривень.

Ще одному депутату від політсили «За майбутнє» ㅡ Вікторові Балозі ㅡ виділили матеріальну допомогу на понад 125 тисяч гривень. Любов Шпак від «Слуги Народу» отримала 122 тисячі гривень.

Окрім того, допомогу з тимчасової непрацездатності отримали: колишній народний депутат Зіновій Андрійович (понад 83 тисячі гривень), Анжеліка Лабунська від «ВО “Батьківщина”» (понад 81 тисячу гривень), Микола Кучер від групи «Довіра» (понад 69 тисяч гривень) та Олег Макаров від «Голосу» (понад 60 тисяч гривень).

Хто отримує найбільше?

«ОПОРА» також проаналізувала, кому з народних депутатів надсилали найбільше коштів. Це і заробітна плата, проживання, кошти на виконання депутатських повноважень, проїзд по Україні, відпустка тощо.

Так, ГО вказує, що найбільшу суму коштів було спрямовано Іванові Калауру від «Слуги Народу» ㅡ 2 млн 136 тисяч гривень.

На другому місці теж представник «слуг» Анатолій Драбовський ㅡ він отримав 2 млн 119 тисяч гривень. На третьому місці перебуває Роман Лозинський від «Голосу» ㅡ 1 млн 995 гривень.

Як зазначають в «ОПОРІ», у всіх лідерів цього переліку виплати на виконання депутатських повноважень були вищими, ніж заробітна плата.

А втім, за загальною сумою отриманої заробітної плати також лідирує Іван Калаур ㅡ він отримав 767 тисяч гривень. На другому та третьому місці його колеги по фракції: Євген Пивоваров (761 тисяча грн) та Сергій Кальченко (736 тисяч грн).

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...