Мед Атлант

Дмитро Комаров покаже фінальний випуск програми про Україну: знімали у Карпатах

Цієї неділі, 13 червня о 10:50, на каналі 1+1 вийде фінальна частина першого сезону про Україну.

Ну що ж, в найближчому випуску почну показувати вам Карпати. Обирали гуцульську столицю – Верховина, базовий табір. І перша зупинка – гуцульські сироватки високо в горах. Саме тут найцікавіше поринути у справжнє життя гуцулів, які з травня по вересень готують легендарні шахи Будди та роблять бринзу на висоті 700-1000 метрів. Ідеальне середовище. Унікальні сири, які не купиш навіть в елітному супермаркеті. Але найголовніше – це атмосфера. Наче потрапляєш в інший світ, вимір часу, з зовсім іншими законами та традиціями. Де важливо підтримувати “вічний вогонь” вату, яку ніколи не варто гасити. Де не дивуєшся історіям в стилі “вчора зустрів ведмедя”. Де на світанку п’єш парове молоко, дивлячись на Говерлу. І поспішайте доїти сотні овець, кожна з яких дає лише 50-100 грам дорогоцінного молока. Це місце має свої особливі душі, характер, настрій та аромат. І зовсім інша енергетика. Карпати – місце сили. Лише за пару днів відчуваю, що ′′ заряджаюсь ′′ краєвидами наодинці, – каже Дмитро.
Комаров каже, що у Карпатах живуть дивовижні люди, які дають заряд позитивного спілкування.
Я знайшов нових друзів під час зйомок. А зараз я мрію колись побудувати котедж з видом на Чорногорський хребет. Писати книжки про подорожі, надихаючись краєвидами.
Дуже рекомендую – заплануйте поїздку в Карпати. І не пропустіть сироватку. Поїхати хоч на добу з будь-якого карпатського курорту цілком можливо. Від Буковелю до Верховини теж недалеко. І прохання: якщо ви в сироварні, купіть сир. Щороку сировина в області стає все меншою (залишилось лише 12 %). Молоді люди розуміють, що в Європу вигідніше їхати заробляти гроші ніж за 1,5 тис євро 4 місяців важко працювати в горах. А в наших силах зберегти цей національний скарб – достатньо відвідати (сир біля туристичних маршрутів), купити сир. Державна програма захисту гуцульських традицій дуже важлива. Без цих гірський туризм у всьому регіоні втратить багато. Обирайте Карпати і не пошкодуєте! – дописує Комаров.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...