Мед Атлант

Два роки реформ: фракція «Слуга Народу» організувала форум для журналістів

В четвер, 10 червня, для представників регіональних та центральних ЗМІ в Києві відбувся форум «Медіа-2021: реформи, виклики, можливості». Організатором заходу стала партія «Слуга Народу». На форумі обговорювалося майбутнє місцевих медіа, законодавчі зміни в медійному просторі, протидія дезінформації та захист прав журналістів. За словами очільника політсили «Слуга Народу» Олександра Корнієнка, такі форуми тепер будуть проводитися щороку.

«Сьогодні говоритимемо про те, що відбувається в країні, зміни в медіа, обговорюватимемо сучасні виклики, які стоять перед країною та ЗМІ», – розповів політик.

Захід відбувався в трьох площинах: професійна дискусія журналістів з тими, хто формує політику – представниками профільних комітетів та міністерств; пресконференція лідерів політичної сили «Слуга Народу», а також була можливість поспілкуватися та подискутувати регіональним ЗМІ зі своїми колегами, які представляють національні медіа.

В першій дискусійній сесії взяли участь міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко, народна депутатка фракції «Слуга Народу», голова підкомітету з питань права громадян на інформацію Комітету ВР з питань свободи слова Тетяна Циба, а також очільниця Центру протидії дезінформації при РНБО Поліна Лисенко. Микита Потураєв, голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики, долучився до дискусії через онлайн-зв’язок. Обговорювали майбутнє місцевих медіа. Зокрема Олександр Ткаченко розповів, що для протидії дезінформації та боротьби в інформаційній війні Міністерство культури та інформаційної політики запускає одразу кілька проєктів – Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при МКІП і платформу медіаграмотності.

Пізніше в межах форуму відбулася пресконференція на тему «Два роки реформ». У ній взяли участь голова партії «Слуга Народу» Олександр Корнієнко, голова Політради та фракції «Слуга Народу» Давид Арахамія, а також голова Нацради громад партії Олександр Завітневич.

На пресконференції представники регіональних та центральних ЗМІ мали можливість задати свої питання та отримати зворотній зв’язок. Так, у фракції назвали три найголовніші питання, які планують вирішити до кінця цього року – реформа судової системи, реформа Служби безпеки України та запровадження накопичувальної пенсійної системи.

Окрім того, партія «Слуга Народу» запустила та представила новий чат-бот для ЗМІ, за допомогою якого журналісти матимуть змогу :
• знайти інформацію про депутатів;
• отримати фото депутата для своїх матеріалів;
• переглянути розклад ефірів, який оновлюватиметься щогодини;
• бути в курсі головних новин і коментарів від керівництва партії та фракції;
• дізнаватися першими про важливі публічні заходи;
• писати свої запитання і отримувати на них відповіді прямо у телеграм.

В другій дискусійній сесії, яка відбулася після прес-брифінгу, взяли участь журналісти та телеведучі провідних українських видань – Олександр Мартиненко, генеральний директор «Інтерфакс-Україна»; Тигран Мартиросян, телеведучий каналу «Україна-24»; Сергій Щербина, головний редактор «РБК-Україна»; Олеся Бацман, головна редакторка інтернет-видання «ГОРДОН»; Марина Шашкова та редакторка відділу «Політика» журналу «Фокус».

На сесії представники національних медіа розповіли про свою роботу та поділилися досвідом. Значна частина дискусії була присвячена обговоренню професійних викликів та як розвивати українські медіа в сучасних умовах.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...