Мед Атлант

Де випивати, як не на дитмайданчику: поліцейські виявили дітей, які п’ють та курять посеред міста

Вчора, 17 червня, представники робочої групи з виявлення фактів продажу алкоголю і тютюну неповнолітнім здійснили рейд вулицями Івано-Франківська.

За чотири години рейду склали 8 матеріалів. Зокрема, працівники Відділу ювенальної превенції склали 4 постанови за статтею 178 Кодексу України про Адміністративні Правопорушення (розпивання алкоголю у заборонених місцях) та 4 протоколи Муніципальною інспекцією “Добродій” за статтею 152 (порушення правил благоустрою, заборона розпиття алкоголю у громадських місцях).
На вулиці Софіївка можна зустріти 13-річних дівчаток, які попивають енергетики та курять брендові електронні сигарети “Juul”, які заборонені особам, що не досягли 18-річного віку. Неподалік Меморіального скверу прямо на дитячому майданчику молодь “відпочиває” із алкоголем та висловлює претензії до рейдової групи на кшталт: “Чому не створені місця для вживання алкоголю?” “Де їм вживати алкоголь, як не на дитячому майданчику?”

Поруч із закинутою будівлею на вул. Коновальця 14-річні хлопці сміливо курять сигарети вважаючи це проявом, який робить їх дорослими та “крутими”, однак вся “крутість” ховається за страхом, який вони демонструють тремтячим голосом після розмови із поліцією.

На парковці найбільшого гіпермаркету на вулиці Коновальця 18-річні хлопці вчать 16-річних дівчат, як вживати алкоголь і нічого не боятися.
А ще прикрим явищем є те, що здавалось би дорослі люди вважають нормальним о 23:30 вживання алкоголю поруч із храмом на дитячих гойдалках.

З усіма неповнолітніми проведено бесіди та роз’яснення щодо недопустимості повторення схожих ситуацій у майбутньому.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...