Мед Атлант

Переселенці можуть скористатися пільговим кредитом на придбання житла

На Франківщині більш ніж 3 800 переселенців потребують власного житла. Про це Суспільному Карпати повідомила директорка Івано-Франківського регіонального управління Держмолодьжитла Леся Гвоздянчук.

За її словами, дехто з них може стати кандидатом на отримання пільгового кредиту за рахунок грантових коштів уряду Німеччини.

Заявки від кандидатів, каже Леся Гвоздянчук, почали приймати із 17 травня. Продовжать це робити до 16 липня включно. Подати їх можна у регіональному управлінні Держмолодьжитла або через додаток “Дія”. Тих, хто отримає кредит, обиратимуть за принципом генерації випадкових чисел.

“При реєстрації кожному кандидатові присвоюється індивідуальний номер. Реєстр буде сформований в алфавітному порядку. Відбір переможців буде здійснюватися шляхом випадкового вибору за допомогою генератора випадкових чисел із застосуванням програмного забезпечення”, – розповіла Леся Гвоздянчук.

За словами голови правління Всеукраїнського об’єднання “Українці Донбасу і Криму” Лесі Пантелюк, такий спосіб формування списків на отримання пільгового кредиту є несправедливим.

“Буде розігруватися лотерея. Людина має зібрати всі документи, побігати, і невідомо, чи вона взагалі потрапить в цю програму. Не обирають тих, які найбільш потребуючі, незахищені, а є просто лотерея”, – сказала Лариса Пантелюк.

Натомість, директорка Івано-Франківського регіонального управління Держмолодьжитла пояснила, що порядок визначення переможців – справа уряду Німеччини. На думку Лесі Гвоздянчук, він є справедливим. Адже всі переселенці “однаково потребують житла, у них усіх будуть рівні умови”.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...