Мед Атлант

На Франківщині 58 % харчоблоків у закладах середньої освіти потребують поточного ремонту

На Франківщині 169 харчоблоків у закладах освіти потребують капітального ремонту і 340 — поточного. Такі результати моніторингу, який провели спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в області, пише Суспільне Карпати.

Перевірки щодо модернізації харчоблоків у закладах загальної середньої освіти тривали у травні-червні цього року.

Під час них з’ясували, що 65,5 % або 397 харчоблоків потребують нового технологічного обладнання. Більше половини недостатньо забезпечені холодильниками. Така ж ситуація з кухонним і столовим посудом.

382 харчоблоки потребують ремонту вентиляційної системи, а 177 – заміни інженерних мереж (водопровідно-каналізаційних). Ще 47 – не забезпечені якісною питною водою.

“У 2021 році територіальні громади області заклали лише 3 мільйони 665 тисяч гривень для покращення матеріально-технічної бази харчоблоків закладів загальної середньої освіти, що недостатньо для приведення її до нормативних вимог”, — йдеться у повідомленні.

Натомість рік тому з державного бюджету Івано-Франківська область отримала 15,5 мільнона гривень з освітньої субвенції на покращення стану харчоблоків. Окрім того, 11 мільйонів гривень дали з місцевих бюджетів.

“Виділені в 2020 році кошти лише на 50 % покривали потребу грошей, які необхідні для приведення матеріально-технічної бази до нормативної”, — повідомляє Держпродспоживслужба.

Цьогоріч вісім сільських громад не спрямували грошей на ремонт та оновлення харчоблоків: Білоберізька, Зеленська, Загвіздянська, Ямницька, Дубовецька, П’ядицька, Пасічнянська, Дубівська. Також не передбачили грошей й сім селищних громад: Верховинська, Більшівцівська, Єзупільська, Брошнів-Осадська, Перегінська, Отинійська, Гвіздецька та три міські: Бурштинська, Галицька, Яремчанська.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...