Мед Атлант

На Косівщині будуть судити організовану злочинну групу за незаконну рубку лісодеревини

У ході досудового розслідування правоохоронці встановили, що службові особи одного з лісгоспів на Косівщині діяли умисно і за попередньою змовою організували незаконну рубку лісодеревини на понад мільйон гривень.

Наразі досудове розслідування завершено з направленням обвинувального акту до суду.
Злочинну схему викрили цього року оперативники управління стратегічних розслідувань в Івано-Франківській області спільно зі слідчими слідчого відділу розслідувань особливо важливих злочинів ГУНП в області під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.
Раніше правоохоронці провели обшуки в лісових господарствах та суб’єктах господарської діяльності в Косівському районі.
У результаті поліцейські виявили та вилучили документацію, яка засвідчує порушення у сфері лісового господарства за минулий і поточний роки.
У ході досудового розслідування проведено ряд експертиз. Слідством встановлено, що до складу організованої злочинної групи увійшли п’ятеро службових осіб. Шляхом видачі та виписки незаконних лісорубних квитків зловмисниками незаконно зрубано 308 м3 деревини. Цим підозрювані завдали збитки державі на понад мільйон гривень.
Також слідчий суддя задовольнив клопотання про накладення арешту на ліквідний залишок деревини у кількості 948,5 м3.
У квітні 2021 року слідчі повідомили про підозру п’ятьом особам у вчиненні кримінальних правопорушень за ч. 3 ст. 28 (Вчинення кримінального правопорушення організованою групою), ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 366 (службове підроблення), ч. 3 ст. 28 ч. 4 ст. 246 (незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) Кримінального кодексу України.
Тоді ж судом обрано підозрюваним запобіжні заходи у вигляді домашнього арешту та відсторонено від посад.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...