Мед Атлант

Підтоплені подвір’я та пасовища — наслідки негоди на Прикарпатті

Станом на 06:00 годину 4 липня на Прикарпатті у селищі Обертин залишаються підтопленими 2 подвір’я та 3 гектари сільськогосподарських угідь.

Про ситуацію на Франківщині інформує управління з питань цивільного захисту облдержадміністрації.

3 липня у селищі Обертин зафіксували підтоплення через вихід води на заплаву річки Чорнява. Зокрема, на території 7 подвір’їв та 5 гектарів сільськогосподарських угідь.

“Підтоплень житлових будинків та підвальних приміщень в приватних господарствах не було. Станом на 13.30 (3 липня — ред.) рівень води стабільний, підйому не спостерігається. Висота рівня води склала від 5 см до 50 см. За інформацією голови ТГ селища Обертин доцільності відкачувати воду немає (немає можливості)”, — про це йдеться у повідомленні.

В Обертині сформували групу з місцевих жителів для моніторингу ситуації. Станом на ранок 4 липня рівень води спадає самостійно та становить близько 20 сантиментрів.

Також через ймовірні підтоплення 3 липня до рятувальників зверталися жителі села Добровляни Новицької ТГ Калуського району та з села Старі Кривотули Тисменицької ТГ Івано-Франківського району.

Підтоплень житлових будинків та приватних присадибних ділянок не підтвердили, тож допомога рятувальників не знадобилася.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...