Мед Атлант

Куди українці можуть полетіти за кордон після щеплення вакциною CoronaVac

Країни одна за одною відкривають кордони та починають приймати повністю вакцинованих іноземців. Українців — серед інших. А втім, досі діють обмеження на вакцини, які не визнані в ЄС. Зокрема, і на CoronaVac, яким останніми тижнями масово щеплюють українців. У які країни можна полетіти, якщо ви вже отримали дві дози CoronaVac, — у матеріалі hromadske.

Іспанія 

Від 7 червня Іспанія відкрила кордони для іноземців, які повністю вакцинувалися проти коронавірусу. Для цього потрібно щепитися принаймні за два тижні до подорожі.

Туристи, які прибувають в Іспанію, мають заповнити онлайн-анкету на сайті або в додатку Spain Travel Health. Ресурс створить QR-код, який потрібно буде показати перед посадкою та на пункті контролю після прибуття.

Цю анкету потрібно заповнювати, навіть якщо ви подорожуєте транзитом через Іспанію.

Також Іспанія дозволяє в’їжджати іноземцям, яких щепили препаратами Pfizer, Moderna, AstraZeneca та Janssen.

Естонія 

Із 2 липня Естонія дозволила вакцинованим українцям в’їжджати в країну з туристичною метою.

Якщо ви отримали дві дози CoronaVac, від моменту отримання останньої минуло два тижні та ви не маєте симптомів коронавірусної інфекції, можете їхати до країни.

Також Естонія приймає всі вакцини, які офіційно використовують в Україні: Comirnaty (BioNTech/Pfizer), AstraZeneca/Vaxzevria/Covishield та CoronaVac.

Греція

Із 14 травня Греція відкрила кордони для іноземних туристів. Українці, вакциновані двома дозами CoronaVac, також можуть приїздити в країну. За день до вильоту потрібно заповнити спеціальну форму на сайті міністерства туризму Греції.

Сертифікат про вакцинацію приймають англійською, німецькою, французькою, італійською, іспанською або російською мовою.

В аеропорту випадковим туристам можуть вибірково зробити швидкий тест на антиген, незалежно від того, який документ для в’їзду вони мають.

На сайті міністерства туризму Греції йдеться, що цей скринінг обов’язковий. Якщо турист відмовиться його проходити, йому можуть відмовити у в’їзді в країну. Також у країні визнають вакцини Pfizer BioNtech, AstraZeneca/Oxford, Johnson + Johnson/Janssen, Sinovac Biotech.

Болгарія 

У Болгарії готові приймати українців, які пройшли повний курс щеплення вакцинами, які визнали у ВООЗ, зокрема й CoronaVac.

Острів Мадейра (Португалія)

Попри те, що в Португалію можна потрапити лише за умови щеплення вакцинами, які визнали в ЄС, із 1 липня влада автономного регіону Мадейра дозволила в’їжджати туристам із будь-якими вакцинами. Серед них і CoronaVac.

За 12-48 годин до вильоту необхідно заповнити спеціальну онлайн-форму, яка згенерує QR-код. Його потрібно буде показати після прибуття на острів. Дітям від 12 років для в’їзду потрібно мати негативний результат ПЛР-тесту Також його можна зробити в аеропорту після прильоту.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...