Мед Атлант

Україна готується до п’ятого етапу вакцинальної кампанії

В Україні готуються розпочати 5 етап вакцинальної кампанії від COVID-19. За 5 місяців було щеплено понад половина медичних працівників, майже половина освітян і третина працівників органів державної влади та органів місцевого самоврядування.

Як передає Укрінформ, про це в Фейсбуці написав міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

“У червні в Україні здійснили майже в чотири рази більше щеплень ніж у травні, відповідно 1 515 136 та 408 975 щеплень. А за 14 днів липня вже зроблено 1 004 614 щеплень. Україна готується до відкриття 5 етапу, аби захистити якомога більшу кількість людей. Адже краща вакцина та, яка введена в організм і вже захищає вас”, – написав Ляшко.

За його словами, за 5 місяців вакцинальної кампанії по цільових групах повністю щеплено понад половина медичних працівників, працівників системи громадського здоров’я та інших закладів охорони здоров’я України.

Також під час 1-го етапу провакциновано 2 дозами більше як половина працівників, мешканців інтернатних закладів, будинків для людей похилого віку.

З 3-го етапу вже отримали дві дози понад третина працівників органів державної влади та органів місцевого самоврядування, а також майже половина працівників сфери освіти.

У рамках 1-4 етапів третину від всіх проведених щеплень введено людям, які старші 60 років.

Провакциновано більше як 253 тис. осіб у віці 18-59 років з хронічними захворюваннями.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...