Мед Атлант

Цьогоріч на Олімпійських іграх Прикарпаття представлятимуть троє легкоатлетів

Ще один спортсмен з Прикарпаття буде представляти Україну на Олімпійських іграх, які розпочнуться 23 липня в Токіо. Це — 27-річний Валерій Літанюк з Івано-Франківська, який змагатиметься у спортивній ходьбі на дистанції 50 км.

Загалом від нашої області в Японію поїдуть три легкоатлети, пише Суспільне Карпати.

Валерій Літанюк разом із його тренеркою Христиною Юдкіною тренуються на стадіоні спортивного комплексу імені Анатолія Гемби в Івано-Франківську.

Хлопець розповідає, що у спорті давно, проте серйозні здобутки розпочалися з 2015 року. Наступного року, каже, неочікувано для самого себе виконав норматив майстра спорту на дистанції 20 км. Ще за рік став майстром спорту міжнародного класу на дистанції 50 кілометрів.

На цьогорічні Олімпійські ігри у Японії легкоатлет потрапив в останній момент. Про те, що їде туди, дізнався минулого тижня.

“Відбір починався у 2019 році на командному кубку Європи. 1 хв 27 сек. не вистачило до нормативу, було образливо. Після того налаштовувалися на наступні старти на чемпіонаті світу. Олімпіаду перенесли на 2021-й. Знову треба було виконувати норматив. За нормативом не виходило. Ми по рейтингу зробили два старти – один у березні, інший – в травні. Старти були важкими, але так сталося, що ми потрапимо на Олімпіаду”, – каже Валерій Літанюк.

Христина Юдкіна почала тренувати спортсмена в 2016 році. Розповідає, про те, що відбір на Олімпійські ігри буде тяжким, зрозуміли ще з чемпіонату України.

Вона пояснює: “Ми після того стартували ще в Туреччині 50 кілометрів, де, на жаль, нам не вдалося виконати норматив. Але нам той старт допоміг у рейтингу, бо за ним ми потрапили у Подєбраде, тобто на командний чемпіонат Європи зі спортивної ходьби. І там ми своє завдання виконали”.

Завдяки результату на чемпіонаті Європи, Валерій потрапив у ТОП-60 спортсменів світу, виборовши цим собі місце на Олімпійських іграх.

Олімпійські ігри 2021: Прикарпаття представлятимуть троє легкоатлетів

Цьогоріч за місця на Олімпійські ігри в Токіо змагалося багато спортсменів з Прикарпаття, каже начальник управління спорту ОДА Орест Оклієвич.

“Це Ірина Харів – вільна боротьба, Ігор Никифорук – вільна боротьба, Вероніка Івасюк – важка атлетика і Ганна Рульова – баскетбол 3 на 3. На жаль, їм не пощастило, вони не змогли вибороти ліцензії. Вероніка Івасюк отримала травму”, – говорить Орест Оклієвич.

Крім Валерія Літанюка, в Олімпіаді братимуть участь Ганна Шевчук та Михайло Гаврилюк. Сьогодні їх офіційно представили на зустрічі з головою Івано-Франківської ОДА.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...