Мед Атлант

На Надвірнянщині трьом чиновникам оголосили підозру у привласненні “повеневих коштів”

У ході досудового розслідування правоохоронці встановили, що троє посадовців однієї із сільрад Надвірнянського району незаконно заволоділи державними коштами, які були виділені на подолання наслідків повені, яка сталася у червні 2020 року.

Злочинну схему викрили слідчі Надвірнянського районного управління поліції за оперативного супроводу Управління СБУ в області та під процесуальним керівництвом Надвірнянської окружної прокуратури.
 
Впродовж тривалого часу правоохоронці проводили комплекс заходів, збирали необхідну доказову базу і в результаті повідомили про підозри посадовцям за ч. 2 ст. 28, ч.2 ст. 364, ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України.
Слідчі з`ясували, що з метою виплати грошової допомоги власникам житлових будинків, які повністю зруйновані чи пошкодженні внаслідок стихії, створено тимчасову комісію з питань надзвичайних ситуацій одного із сіл Надвірнянського району. Комісію наділили функціями розподілу коштів, які виділені урядом з резервного фонду держбюджету на ліквідацію стихії. Проте троє членів комісії, які є посадовцями сільради, неправильно встановили категорії руйнування житлових будинків. Відтак, на один із будинків неправомірно виділено 300 тисяч гривень, бо члени комісії віднесли будівлю до першої категорії руйнування. На підставі рішення комісії власнику приміщення із бюджету виділено 300 тисяч гривень.
Експертиза встановила, що вказана будівля взагалі непридатна для проживання у зв’язку із відсутністю комунікацій та не завершенням будівельних робіт ще до повені. Сам ж будинок лише частково пошкоджений внаслідок повені, а тому власник мав право на одержання 20 тисяч гривень.
 
Наразі правоохоронці перевіряють правильність встановлення категорії руйнування й інших будинків.
Невдовзі суд обере підозрюваним запобіжний захід. Досудове розслідування триває, встановлюються інші особи, які причетні до цього злочину.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...