Мед Атлант

Івано-Франківські депутати закликають ввести курс християнської етики у всіх школах України

Депутати міської ради звернулись до уряду та міносвіти з проханням дозволити викладання християнської етики.

Про це вони зазначають у відповідному зверненні до до Прем`єр-міністра України Дениса Шмигаля та Міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета.

“Звертаємося до уряду та Міністерства освіти і науки України з проханням доповнити список рекомендованих до викладання модульних навчальних програм для закладів загальної середньої освіти програмами морально-духовного спрямування: “Основи християнської етики”, “Біблійні історія та християнська етика”, “Християнська етика в українській культурі”, які успішно пройшли Комісію з етики та курсів морально-духовного спрямування”, – йдеться у зверненні депутатів Івано-Франківська.

Зазначається, що в Івано-Франківській міській територіальній громаді курс “Основи християнської етики” викладається з 1992 року.

“За тридцять років Незалежності України створено систему викладання курсу, проводиться виховна, позашкільна робота, обладнано навчальні кабінети, оформлено каплички, які є духовними осередками життя наших шкіл”, – додали депутати.

Народні обранці вважають, що предмет християнської етики є “стратегічно важливим” для збереження духовності та школи цінностей, де молодь вчиться виявляти ввічливість, толерантність здійснювати вибір у складних життєвих ситуаціях, дізнаватися про духовне коріння українського народу.

Нагадаємо, що Міносвіти не включило християнську етику для базової школи.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...