Мед Атлант

На Франківщині суд зобов’язав посадовців захистити від руйнування національну пам’ятку

Івано-Франківський окружний адміністративний суд виніс рішення, яким зобов’язав Управління культури, національностей та релігій Івано-Франківської облдержадміністрації вжити заходи для забезпечення захисту об’єкта культурної спадщини – пам’ятки національного значення «Садиба та парк».

Знаходиться пам’ятка в селі Приозерне, Івано-Франківського району. Це палацова споруда в еклектичному стилі кінця ХІХ століття, яка належала графському роду Реїв – нащадкам древнього роду Потоцьких. Позивач у справі – Заступник керівника Івано-Франківської обласної прокуратури, – повідомляють на сторінці суду.
У рішенні суду йдеться про розроблення науково-проектної документації з реставрації пам’ятки національного значення «Садиба та парк» та отримання письмового дозволу Міністерства культури та інформаційної політики України на її проведення; а також про виконання функції замовника щодо проведення робіт по реставрації пам’ятки національного значення «Садиба та парк».
З аналізу заяв по суті справи та вказаних норм права, суд встановив неналежне утримання та раціональне використання власником об’єкта культурної спадщини, що може привести до його руйнування. А Управлінням культури, національностей та релігій Івано-Франківської обласної державної адміністрації, як спеціально уповноваженим органом охорони культурної спадщини допущено бездіяльність щодо незабезпечення захисту цього об’єкта культурної спадщини, – зазначається у висновках рішення суду.
Рішення суду може бути оскарженим в апеляційному порядку.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...