Мед Атлант

У Надвірній стартував проєкт “Мистецька резиденція замку Краснодвір”

Проєкт увійшов до реєстру програми “Діти культури” Українського культурного фонду і отримає фінансування у розмірі 258 350 гривень.

Про це в етері Суспільного Карпати розповів голова громадської організації “Надвірнянський туристично-інформаційний центр” Володимир Гринішак.

“Продовжимо археологічні дослідження на території замку Краснодвір. Хочемо провести мистецький пленер, куди запрошуємо дітей з Івано-Франківської, Луганської та Рівненської областей. Вони будуть малювати, ліпити, витинати. Частину цих робіт продамо на аукціоні. Складовою проєкту стане екологічний оркестр. Діти виконають кілька творів на інструментах, виготовлених зі сміття, зібраного на території поблизу замку”, — сказав Володимир Гринішак.

Учасники проєкту перебуватимуть у Надвірній з 8 до 12 вересня. Створювати екологічні інструменти їм допоможуть волонтери.

“Переважно це будуть ударні шумові інструменти — бубон, перкусія”, — розповів у коментарі Суспільному начальник управління економіки Надвірнянської територіальної громади Тарас Новосельський.

Проєкт “Мистецька резиденція замку Краснодвір” — це складова плану з перетворення території замку Краснодвір на привабливий туристичний і культурний об’єкт, говорить керівник громадської організації.

Члени громадської організації хочуть провести консервацію історичного об’єкта, спорудити візит-центр, організувати театр їжі.

“Надвірна славиться якісними пляцками. Їх ще називають “флєцькими” пляцками. Також надвірнянці завжди вміли готувати страви з м’яса. На жаль, зараз втрачена спадщина з варіння флячок (яловичих шлунків – ред.), яка зараз поширена у Польщі. Плануємо її відродити у театрі їжі”, — каже Володимир Гринішак.

Приміщення театру їжі й візит-центру, за його словами, планують з’єднати підземними переходами.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...