Мед Атлант

Прикарпатські аграрії планують завершити жнива до Дня Незалежності

Прикарпатські аграрії планують завершити жнивну кампанію ранніх зернових культур до 24 серпня. Про це Суспільному повідомив директор департаменту агропромислового розвитку Івано-Франківської облдержадміністрації Іван Андріїшин.

“Дощі затримують жнивну кампанію, але суттєво не впливають. Для нас головне, щоб не було градобою чи стихії, щоб не вимолочувало зерно. Поки що все йде нормально”, — каже Андріїшин.

З його слів, урожайність пшениці складає 60,5 ц з одного га, ячменю – 58 ц, гороху – 25 ц. На якість урожаю зливи, які проходили на Прикарпатті, не вплинули, каже Іван Андріїшин.

Станом на 8 серпня, аграрії Франківщини намолотили 158 тис. тонн ранніх зернових, зібраних з 27,3 тис. га. Це – майже третина площі, яку відвели під культури. Зокрема, фермери зібрали 114,7 тис. тонн ячменю, 41,7 тис. тонн пшениці, а також 92,2% усього посадженого гороху.

За словами Андріїшина, у 2020 році аграрії Івано-Франківщини зібрали 826 тис. тонн урожаю. Цьогоріч прогнозують зібрати не менше, ніж минулоріч.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...