Мед Атлант

Види екскаваторних ковшів, модифікації і застосування

Для роботи з грунтами різних типів необхідний екскаватор. Це техніка, в якій головною дійовою елементом є ківш – чаша з ріжучої кромкою і зубами. Без такого агрегату складно уявити сьогодні виконання завдань на будівельно-ремонтної майданчику.

Щоб уникнути простою такій важливій техніки через термінового ремонту, компанія ТОВ «Універсал Сервіс Україна» рекомендує регулярно проводити техогляд. Пошкоджені деталі легко замінити, адже в каталозі нашої компанії представлені запчастини до спецтехніки різних брендів, в тому числі і до машин Manitou. Замовити сервісне обслуговування або деталі можна по телефону нашого call-центру: 0-800-400-600. Також ми завжди раді зустрічі в центральному офісі в Одесі (Люстдорфська дор. 92/94, 509) або в одному з наших регіональних представництв.

Опис ковша екскаватора

У комплектації всіх видів техніки, призначених для землерийних робіт, є ківш. За своєю формою він являє собою чашу каплевидной, конусної або прямокутної форми. Передня частина чаші обов’язково має ряд зубів, яких в середньому може бути від трьох до восьми. Форма чаші і зубів, а також матеріал, з яких виготовлені основні деталі і захисна обробка, має значення для типу робіт. Наприклад, один вид ковша більше підходить до викопуванні каналів, а інший – до розробки скельних або м’яких ґрунтів.

Конструкція ковша

Виготовляються всі деталі навісного обладнання для землерийної техніки зі сталі різного складу. Залежно від призначення, розрізняють три основні конструкційні типи екскаваторних ковшів:

  • литий (цільна структура);
  • зварений (бічні, передні і нижні деталі приварюються до основи);
  • комбінований (основна частина чаші лита з привареними елементами).

Вибір конструкції залежить від сфери діяльності, в якій буде використовуватися техніка. Наприклад, для робіт у комунальній сфері та для робіт з гірськими або мерзлими породами підходять різні види.

Типи екскаваторних ковшів

Оскільки тема вибору відповідного ковша заснована на його формі і матеріалі, то і відмінності будуть як раз в характеристиках зовнішнього вигляду, типу збірки і якості стали. Сучасні виробники пропонують такі види навісного екскаваторного обладнання:

  1. Стандартний або основний екскаваторний. Призначений для навантаження і переміщення різних грунтів або сипучих матеріалів. Випускається в різній комплектації під кожен вид роботи.
  2. Траншейний. Основний вид діяльності – копка каналів, траншей для прокладання комунікаційних ліній.
  3. Трапецієвидний. Він необхідний для землерийних робіт, що проводяться в похилій площині.
  4. Розпушувач. Головна особливість – наявність зуба клиноподібної форми ( «ікло), який дозволяє рихлити мерзлий або важкий грунт.
  5. Планувальний. Розрізняють планувальне обладнання похилого і горизонтального типу, яке дозволяє працювати на прямий площині і під кутом.
  6. Кар’єрний. Цей вид використовується для переміщення великого сипучого матеріалу.
  7. Решітчастий. Дно чаші виконано у вигляді решітки, що необхідно для просіювання частинок.

Кожен тип ковша відрізняється складом стали, а також наявністю або відсутністю футерування. Футеровка – це елементи захисту, які додатково закріплюються на кожен зуб, междузубьевое простір, на бокорізи і на днище. Наявність такої обробки забезпечує довший термін служби навісного обладнання без термінового або капітального ремонту дорогої техніки.

Як правильно обирати тип ковша екскаватора

Якщо ви прийняли рішення купити новий ківш, тоді рекомендуємо звернутися за допомогою до фахівців в цій темі. У компанії ТОВ «Універсал Сервіс Україна» можна пройти консультацію по телефону, під час якої ви отримаєте повну інформацію по цікавить вас. Але перш можна самостійно скласти опис для необхідного ковша:

  • позначити марку,
  • записати серію або модель землерийної машини,
  • описати вид робіт,
  • визначити типи грунтів.

Маючи цю інформацію, наші консультанти допоможуть зорієнтуватися у виборі форми і види ковша, а також типу кріплень. Оскільки кріплення може бути пальцевий (закріплений болтами) або швидкознімний.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...