Мед Атлант

“Янгол у пітьмі”: у Франківську презентували фільм про життя дітей з вулиці

 Сьогодні, 18 серпня,  в Івано-Франківську презентували фільм “Янгол у пітьмі” режисерів Ігоря Захарчука і Таїсії Веселкової-Лютої.

«Янгол у пітьмі» – це фільм про непросте життя дітей з вулиці, яким щодня доводиться боротися за виживання, тиняючись у пошуках харчів, даху над головою та…наркотиків. Серед них опинились і двоє сиріт, Максим та Олька…Здавалось, ситуація дітей безнадійна, але раптом на їхньому шляху з’являється художник Сергій…
Режисер Ігор Захарчук:
Була вистава з такою назвою, яку ставили актори “Жив був пес”, і захотіли зняти фільм. Сценарій відрізняється від вистави.Знімали 7 днів. Дітей зйомки дуже згуртували.
У фільмі грають актори та вихованці з обласного центру реабілітації дітей. Сценаристка Таїсія Люта каже, шо раніше не писала таких сценаріїв. Передивалася багато непростих матеріалів. За її словами, довго не могла знайти світлу лінію для фільму, поки не побачила документальний фільм, де чоловік всиновив 34 дитини. Сценарій після цього написала за годину. Головні ролі виконували Григорій та Оля. Кажуть, перші дні було важко зніматися, а потім все стало простіше.
Фільм поки що не оприлюднюватимуть в інтернеті. Збирають поїздити по кінофестивалях.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...