Мед Атлант

Міграційники Франківщини виявили громадянина Республіки Судан, який незаконно жив в Україні

Міграційники Івано-Франківської області у взаємодії з працівниками УСБУ задокументували факт незаконного перебування в Україні 29-річного громадянина Республіки Судан.

Свого часу іноземець прибув до нашої країни для навчання в одному з івано-франківських вишів. Надалі молодий чоловік вирішив не повертатися на африканський континент. Коли ж його зобов’язали таки повернутися додому, суданець звернувся до територіального органу міграційної служби за захистом в Україні і з проханням визнати його біженцем. Утім, за результатами проведення певних перевірок, а також співбесіди з заявником, що необхідно для оцінки всіх документів та матеріалів, справжності наданої інформації, громадянину Судану було офіційно повідомлено про відмову у визнанні біженцем. Попри це іноземець не виконав вимогу покинути територію України, – повідомили у Міграційній службі Івано-Франківської області.
 З огляду на таке, УДМС в Івано-Франківській області звернулося до суду з позовною заявою про застосування щодо африканця порядку примусового видворення з України. Суд повністю задовольнив вимоги міграційної служби.
Отже, на сьогодні громадянина Судану згідно з вердиктом суду допроваджено до Волинського пункту тимчасового перебування іноземців, а після відповідних процедур працівники міграційної служби забезпечать повне виконання судового рішення.
 У цьому році на території Івано-Франківської області виявлено понад 180 порушників міграційного законодавства, переважна більшість яких порушили правила перебування або ж опинилися на нелегальному становищі в Україні. Зокрема, міграційною службою виявлено 69 неврегульованих мігрантів. Кожному другому з іноземців-правопорушників офіційно повідомлено про заборону на певний термін відвідувати Україну.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...