Мед Атлант

Франківські хірурги відновили рухливість руки хлопчику, який отримав опіків

В опіковому відділенні Івано-Франківської обласної клінічної лікарні прооперували семирічного хлопчика, який п’ять років тому отримав важкі опіки.

Про це повідомляють у лікарні.

Медики пояснюють, що формування рубців призвело до викривлення хребта. І якщо б не оперативне втручання, згодом був би прогресуючий сколіоз і руйнівний вплив на розумову діяльність та фізичний розвиток в цілому

Весь цей час хлопчик не міг проявляти фізичну активність, оскільки піднімав руку лише наполовину, – розповідає хірург Роман Скалій. – Рубець збільшувався одночасно зі зростанням тіла, що й зумовило викривлення хребта.

Врешті операція тривалістю дві години звільнила дитину від болю та відновила функціональність руки.

Як тільки наш пацієнт вийшов з наркозу, він одразу сказав нам, що може рухати рукою, – радіє за малого хірург Микола Пилипів. – Орієнтовно через десять днів знімемо шви і хлопець зможе природно підіймати руку. Згодом може йтися хіба що про додаткову косметичну операцію.

Кожного місяця лікарі відділення роблять щонайменше дві-три операції з реконструкції рубця. На жаль, здебільшого такі опіки стаються через недбалість з боку дорослих.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...